Curtea Supremă a Republicii Moldova l-a achitat pe PS Marchel, Episcop de Bălți, acuzat de „discriminarea homosexualilor”

1129

Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova l-a achitat pe Episcopul Marchel, de Bălți și Fălești, care a fost învinuit de discriminarea persoanelor cu orientare sexuală netradițională.

Episcopul fusese actionat in judecata de o organizație care lupta pentru extinderea drepturilor minorităților sexuale. In cuvantarile sale, Episcopul Marchel s-a pronuntat regulat impotriva sodomiei.

Anterior, judecătoria Municipiului Bălți il găsise vinovat pe ierarh, conform informatiilor oferite de Patriarhia Rusa, obligându-l pe acesta să-și ceară scuze in public. Decizia a fost contestata de ierarh.

Pe 16 septembrie, instanța supremă de justiție a Moldovei a anulat hotărârile precedente, recunoscând dreptul Episcopului Marchel de a face astfel de declaratii.

În comentariul făcut cu prilejul acestei decizii, conform Eparhiei de Bălți, Episcopul Marchel a menționat:

„A fost nevoie de trei ani de umilinţă, îngrijorare. Slavă Domnului că totul a trecut. Eu voi continua să mă rog, să slujesc şi să îndrum oamenii pe calea cea bună, să-și păzească copiii și să se păzească ei însisi de aceşti fraţi rătăciţi ai noştri. Ei nu merită altceva, decât milă şi compătimire”. (LONews.ro)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here