Episcopii din Franța: NU campaniei pro-avort a guvernului

1053

Episcopii din Franța spun încă o dată „nu” avortului, opunând-se categoric noii inițiative a guvernului care a lansat o nouă campanie în favoarea întreruperii voluntare a sarcinii. Sloganul campaniei, „IVG: corpul meu, alegerea mea, dreptul meu”, în opinia Mons. Olivier Ribadeau Dumas, purtător de cuvânt al Episcopilor francezi și secretar general al Conferinței Episcopale din Franța, „subliniază abordarea individualistă a tragediei avortului. Dreptul absolut acordat mamei pentru corpul ei ar justifica dreptul de a suprima viața nenăscutului.”

Campania, aflăm dintr-un material Radio Vatican, ce citează agenția SIR, insistă pe libertatea cu privire la informare, dar Episcopii subliniază că aceste cunoștințe pun pe plan secundar viața care urmează să se nască. Situl care însoțește campania susține că „dreptul la avort este sprijinit în unanimitate de francezi”. „Este un neadevăr care încalcă libertatea atât de multor persoane care gândesc diferit”, a declarat Mons. Dumas. Conferința Episcopilor francezi reafirmă „necesitatea urgentă de a nu lua în considerare avortul ca un incident pe parcursul vieții, ci ca un act grav, care implică și de multe ori marchează în mod profund și de durată persoanele care îl trăiesc: femeile, dar, de asemenea bărbații și familiile”. Din acest motiv, Biserica a avut întotdeauna o grijă deosebită pentru femeile care au făcut avort, și există multe organizații dedicate informării, primirii și sprijinirii acestora.

Mons. Dumas subliniază că această campanie a guvernului în favoarea avortului vine într-un moment când Franța se luptă pentru legea sănătății, în care există multe „pasaje deranjante”, precum cel care dorește facilitarea eliberării contracepției de urgență pentru minori și suspendarea perioadei obligatorii de o săptămână între analizele medicale și avort. Prelatul încheie: „Într-un moment în care fragilitatea umană și sărăcia subminează societatea noastră, protecția copilului nenăscut ca acomodare la situații dificile se încadrează într-o ecologie integrală care respectă fiecare om”.

Sursa: Radio Vatican


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here