Fostă pacientă a Planned Parenthood cere Congresului american tăierea fondurilor către această organizație

1255
[box type=”shadow”]Autor: Kate Scanlon, sursa: Daily Signal.com, 8 octombrie 2015
[/box]

O femeie care a facut avort la una din clinicile Planned Parenthood a depus marturie in cadrul unei audieri in Comisia Juridica a Camerei Reprezentanților, afirmand ca regreta avorturile pe care le-a facut și considera ca Planned Parenthood, Congresul american trebuie sa suprime finanțarea catre mai mare furnizor de avort din SUA. Luana Stoltenberg a spus comisiei ca viața ei „a fost devastata de avort”.

Fiind adolescenta atunci cand a avut primul avort, i-a fost prea frica sa spuna parinților ca era insarcinata, iar prietenul ei „nu-și dorea un copil”.

Ea și-a facut o programare la o clinica de avort a Planned Parenthood. Inainte de procedura, o asistenta intrebat-o cum se simte. Stoltenberg i-a raspuns ca era neliniștita. „Mi-a spus ca era doar o picatura de țesut”, a declarat Stoltenberg. Femeia a mai spus ca ea credea ca „adulții” din clinica erau „medici profesioniști de incredere”, și așa a facut primul avort.

Ei i-au spus ca avortul era mai sigur decat sa duca sarcina la termen și ca va avea doar o ușoara „crampa” in timpul procedurii. Nu i s-a dat nici un anestezic. „A fost cea mai dureroasa procedura pe care am facut-o vreodata”, a spus Stoltenberg. Avand dureri puternice in urma procedurii, Stoltenberg a sunat la clinica dupa ajutor. „Mi-au spus ca asta nu mai era problema lor”. Pentru ca se temea prea mult sa-l sune pe medicul de familie ca acesta ii va anunța pe parinții ei, Stoltenberg a trebuit sa faca fața durerii. „Avortul, a spus ea, nu mi-a rezolvat nici una din probleme. El mi-a creat doar probleme noi, care au fost și mai mari”.

„Luana cea fericita și vesela a murit in aceeași zi, impreuna cu copilul meu”. Deprimata, Stoltenberg s-a dedat la droguri și alcool, a avut o tentativa de sinucidere și a mai ramas insarcinata de doua ori. A mai facut inca doua avorturi.

In cele din urma, Stoltenberg a fost capabila sa gaseasca „speranța și iertare in Iisus”, s-a casatorit cu „un om minunat”, și a incercat sa intemeieze o familie cu el. Insa traumele fizice ale avorturile au lasat-o pe Stoltenberg infertila.

„Eram suparata pentru ca nu mi s-au aratat toate faptele și m-au lasat sa fac o așa-zisa „alegere” doar eu singura”, a spus ea. „M-am gandit ca erau „pro-alegere” și aveau grija de femei. Nu m-am simțit ca și cum cuiva i-ar fi pasat de mine. M-am simțit folosita și m-am simțit abuzata.”

Stoltenberg a declarat ca angajații de la Clinica Planned Parenthood nu i-au spus despre dezvoltarea fatului sau despre riscul traumelor fizice pe care o femeie le poate suferi in timpul unui avort.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

„Nu mi-au spus ca copilul meu nenascut pe care-l extrageau din corpul meu ar fi avut brațe, ar fi avut picioare, ar fi avut batai ale inimii, amprente digitale și ca ar fi putut simți durere. De ce nu au vrut sa-mi spuna asta? S-au temut ca mi-aș fi schimbat parerea? A fost categoric o alegere greșita, caci daca cunoșteam toate faptele, alegeam viața pentru copilul meu”. Ea a cerut taierea fondurilor provenite din taxele contribuabililor catre cel mai mare furnizor de avort din SUA.

„Toate cele care am fost afectate de avort suntem  obligate sa platim pentru Planned Parenthood din banii noștri de impozit”, a spus Stoltenberg. „Știți, e ca și cum ai fi obligat sa-ți platești agresorul din nou și din nou”, a spus ea. „Avortul nu inseamna ingrijirea sanatații. Avortul este curmarea unei vieți inocente”.

Audierea care s-a ținut s-a referit la „etica medicala” a Planned Parenthood,  dupa lansarea unei serii de clipuri video sub acoperire, realizate de Centrul pentru Progres Medical, in care directori ai Planned Parenthood apareau discutand despre vanzarea de membre și organe de la feți avortați.

Purtatorii de cuvant ai Planned Parenthood au negat orice comportament ilegal.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here