„Biserica să nu urmeze spiritul lumii, ci să întoarcă lumea la Dumnezeu.” Reprezentanta Asociației Medicilor Catolici din România la Sinodul dedicat familiei de la Vatican

1345

Vineri, 16 octombrie, la Vatican, în prezenţa Sanctității Sale Papa Francisc și a episcopilor catolici reuniți la Sinodul pe tema familiei, a vorbit reprezentanta Asociației Medicilor Catolici din România, d-na Anca Cernea. Cuvântul merită citit integral aici; mai jos selectăm câteva fragmente:

„(…) Noi, ca medici catolici, care apără viața și familia, vedem această bătălie ca fiind una spirituală. Sărăcia materială și consumismul nu sunt principalele cauze ale crizei familiei.
Cauza principală a revoluției sexuale și culturale este ideologică.

(…) Această ideologie se autointitulează „progresistă”. Dar ea nu este altceva decât vechea ofertă a șarpelui, ca omul să preia controlul, să-i ia locul lui Dumnezeu, să caute mântuirea aici, în această lume.

(…) Răul, în această lume, vine din păcat. Nu din ‘inegalitatea veniturilor’ sau din ‘schimbările climatice’.

Soluția este: Evanghelizarea. Convertirea. Nu creșterea controlui guvernamental. Nu guvernul mondial. Aceștia sunt astăzi principalii agenți care impun marxismul cultural națiunilor noastre, sub forma controlului populației, a sănătății reproductive, a drepturilor gay, a educației gender.”

Felicităm pe d-na Cernea pentru claritatea și totodată simplitatea mărturisirii, care ne aduce aminte de cuvintele atribuite Sf. Augustin: „Adevărul este ca un leu. Nu e nevoie să îl aperi; lasă-l liber și se va apăra singur.”

EmilysQuotes.Com-truth-lion-defend-loose-inspirational-advice-motivational-intelligent-Augustine-of-HippoIată și cuvintele celorlalți doi reprezentanți din România, PS Mihai Frățilă (Episcop Greco-catolic de București) și PS Petru Gherghel (Episcop Romano-catolic de Iași).

Sinodul pe tema familiei este probabil evenimentul teologic central al creștinătății în anul 2015. În condițiile unor semnale mai mult decât îngrijorătoare date la sinodul preliminar din 2014 de o serie de înalți prelați catolici cu viziuni „progresiste”, e lesne de înțeles că urmărim lucrările și că ne rugăm pentru ca Biserica Romei să rămână fidelă învățăturii de credință. Sperăm să fie clar pentru toți creștinii non-catolici din România că Vaticanul a fost și rămâne principalul opozant al „revoluției sexuale” și că oricare cedare în fața pretențiilor de „modernizare” ar fi un dezastru pentru întreaga luptă dusă, peste tot în lume, pentru valorile familiei.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here