Adopția de copii de către cuplurile de homosexuali, o încălcare a drepturilor fundamentale

1392

Arhiepiscopul catolic de Melbourne: a permite adoptarea de copii de către cupluri de homosexuali încalcă drepturile fundamentale ale omului

Arhiepiscopul catolic de Melbourne, Dennis Hart, a criticat guvernul statului australian Victoria pentru intenția acestuia de a reforma legislația adopțiilor în sensul de a permite cuplurilor formate din persoane de același sex să adopte copii. Hart a numit această măsură „un atac la libertatea religioasă” și o încălcare a drepturilor fundamentale ale copilului.

Proiectul legii nu prevede excepții pentru agențiile de adopție catolice; cu alte cuvinte, lucrătorii acestora vor fi nevoiți să încredințeze copii spre adopție homosexualilor sau să închidă instituția. Arhiepiscopul Hart a avertizat el însuși că va închide agenția Catholic Care, dacă Parlamentul aprobă reforma.

Arhiepiscopul l-a acuzat de ministrul pentru Egalitate din Victoria, Martin Foley, că ignoră libertatea religioasă:

„În cazul în care un lucrător la Catholic Care sau la oricare altă agenție religioasă de adoptie refuză să își încalce conștiința proprie și refuză să se supună noii legislații, el se va confrunta cu legea”.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here