Italia: „Căsătoriile” unisex contractate de cetățeni italieni în afara țării sunt nule

nozze-gay-consiglio-di-stato-blocca-trascrizioni-660x350Cea mai înaltă instanță administrativă a Italiei, Consiglio di Stato, a decis că „mariajele” pe care cuplurile de homosexuali le-au încheiat în afara țării nu au validitate pe teritoriul Italiei. În consecință, Consiliul a invalidat deciziile unor primari (inclusiv cel al Romei) care, sfidând clar și deliberat legea, au transcris în registrele stării civile certificatele „familiilor” de homosexuali, încheiate în SUA, Canada sau Olanda.

Cuplul vizat în acest proces (foto), care primise licența de „căsătorie” de la primăria din Roma, a anunțat că va apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

În Italia este recunoscută doar căsătoria autentică. Curtea Constituțională a decis de altfel că aceasta este singura formă validă de contractare a căsătoriei, conform textului constituțional. În schimb, premierul de stânga Matteo Renzi și-a propus să legifereze „parteneriatele civile” pentru cuplurile de homosexuali, ajutat din plin de judecătorii-activiști ai Curții Europene a Drepturilor Omului care solicită Italiei, prin decizia în deja celebra cauză Oliari, să ofere o formă de protecție celor care nu pot contracta căsătorii.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here