„Top 10” organizaţii europene anti-religie, pro-avort, pro-homosexualitate (V)

1265

European Humanist Federation (EHF)

EuropeanHumanistFederationSediu: Belgia
Web: http://humanistfederation.eu/
Președinte: Pierre Galand (Belgia)

European Humanist Federation (EHF) pretinde a fi „cea mai mare organizaţie umbrelă a asociaţiilor umaniste din Europa”, incluzând „mai mult de 50 de organizaţii umanitare şi seculare din mai mult de 20 de ţări europene”. Organizaţia cuprinde inclusiv membri individuali. Aceasta colaborează îndeaproape cu Internaţional Humanist and Ethical Union (IHEU). EHF ţinteşte cu radicalitate separarea dintre religie şi stat în întreaga Europa şi duce în mod activ campanii, cel mai notabil împotriva „libertăţii de religie şi conştiinţa şi a libertăţii de exprimare” în cadrul Uniunii Europene.

O organizație cu sediul la Viena, Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians, scrie cu privire la memorandumul EHF adresat unui proiect de studiu pluridisciplinar în domeniile religiei şi a societăţii numit « RELIGARE » finanţat de Comisia Europeană, următoarele:

Această atitudine negativă, ostilă şi intolerantă devine în mod evident vizibilă când privim agenda politică a lucrării EHF, întodeauna îndreptată împotriva drepturilor celorlalţi : împotriva existenţei crucifixurilor în sălile de clasa, a libertăţii celorlaţi de a se comportă în tandem cu propria conştiinţa, împotriva libertăţii celorlalţi de a manifesta religia în care cred sau de a-şi exprima propriile vederi în spaţiul public, împotriva protejării dreptului la viaţă a nenăscuților, a sprijinului financiar acordat de Stat şcolilor sau a spitalelor fondate pe religie (religioase) şi aşa mai departe, cu multe altele la fel de zadarnice.

EHF este oficial recunoscută drept un partener de dialog în Uniunea Europeană, colaborând cu membrii Parlamentului European care sunt împotriva vieţii, a religiei şi a familiei. Organizaţia este activă în mod special în OSCE, țintind ceea ce ei numesc „privilegiile religioase”. EHF publică de asemenea broşuri şi booklets (de ex „Umanism şi laicitate în Europa”) şi organizează conferinţe pe teme precum umanismul şi secularismul cu suport financiar din partea Comisiei Europene.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here