Optsprezece realități despre avort (II)

2195

#10: Dacă există incertitudini cu privire la momentul când începe viața umană, societatea ar trebui să favorizeze viața și nu avortul.

Este un fapt dovedit științific faptul că viața începe la concepție. Cu toate acestea, în cazul în care cineva are personal chiar o fărâmă de incertitudine cu privire la începutul vieții, ar fi totuși obligat moral să fie în favoarea vieții și nu a avortului. De ce? Pentru a nu risca o greșeală fatală, uciderea unei ființe umane nevinovate.

societatea-favorizeze-viata-nu-avortul#11: Avortul este mai periculos decât nașterea.

Nu numai că fiecare avort ucide o ființă umană din pântec dar avortul este, de asemenea mult mai periculos pentru mamă decât dacă ar fi da naștere copilului. Dovezile demonstrează, copleșitor, că ratele de morbiditate și mortalitate ale avortului legal sunt de câteva ori mai mari decât ale nașterii.

avortul-mai-periculos-decat-nasterea#12: Înainte de legalizarea avortului, a 90% din avorturi erau efectuate tot de către medici.

Unii susțin că, chiar dacă avortul devine ilegal, femeile vor avorta oricum (cu „umerașul de haine”) și pot muri din cauza infecției. Această ipoteză ridică 3 probleme. Unu: nu abordează etica avortului. Doi: legile anti-avort ar descuraja cele mai multe femei să avorteze. Trei: nu există nici o dovadă că avorturile ilegale sunt mai periculoase decât cele legale. Chiar dacă argumentul „umerașului de haine” ar fi adevărat (nu e), tot ar fi, din punct de vedere moral, ridicol să se legalizeze proceduri care ucid oameni nevinovați doar pentru a le face mai puțin periculoase pentru mamă.

#13: Nenăscutul poate simți durerea de la 8 săptămâni, în timpul avortului.

Începând cu săptămâna a 8-a de dezvoltare intrauterină, un copil nenăscut simte durere în timpul avortului. Desigur, dacă este sau nu avortul dureros pentru copilul nenăscut nu schimbă faptul că rezultatul avortului este același: un copil mort. Discuția despre problema durerii fetale nu are nicio legătură cu moralitatea avortului.

si-copii-fug-de-moarte#14: Avortul este condamnabil din aceleași motive ca sclavia și genocidul.

Dacă ar fi în afara contextului avortului, eliminarea copiilor „nedoriți” ar scandaliza. Exterminarea unui grup de ființe umane inocente este o nedreptate la fel ca oricare dintre atrocitățile istoriei. Dacă copiii nenăscuți sunt oameni (și sunt), atunci avortul este comparabil nu doar cu crimele împotriva umanității, dar este chiar cea mai mare dintre ele.

avortul-sclavia-genocidul#15: Avortul nu este o problemă doar a femeilor.

Avortul afectează atât femeile, cât și bărbații. Dacă avortul ucide viața umană nevinovată (și o face!), atunci toată lumea, bărbați și femei, ar trebui să fie împotriva lui. La fel cum nu trebuie să fii o fete tânără ca să ai o poziție împotriva traficului de fete tinere, nu trebuie nici să fii femeie ca să ai o poziție împotriva avortului.

#16: Avortul vizează disproporționat minoritățile.

Avortul este o instituție rasială. În Statele Unite, copiii negri sunt avortați de 5 ori mai mult decât copiii albi – și nici copiii hispanici nu o duc mai bine. Avortul este principala cauză de deces în rândul americanilor de culoare.

#17: Avortul a devenit o formă de „genicid” îndreptată contra femeilor.

Avortul este, de asemenea, principalul instrument de eliminare a femeilor din întreaga lume. Estimările arată că între 100 și 200 de milioane de copii au fost avortați doar pentru că aveau sex feminin.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

#18: Legile avortului au influențat în mod semnificativ decizia femeilor.

Chiar dacă sunt de acord că avortul ucide ființe umane nevinovate, unii nu ar favoriza legi mai stricte împotriva avortului, deoarece nu cred că acestea funcționează în reducerea fenomenului, ci că femeile continuă să avorteze. Totuși, datele statistice, moralitatea și teoriile juridice de bază demonstrează această opinie ca falsă (vezi cazul Poloniei sau al Irlandei).

avortul-distruge-chipul-sfintei-treimiMaterial realizat de PRO VITA București pornind de la Abortionfacts.com


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here