Elveția: Referendum federal pentru căsătorie și taxe

Un referendum care privește definiția căsătoriei în legislația elvețiană va avea loc pe 28 februarie 2016, împreună cu alte 3 referendumuri pe alte subiecte.

Inițiativa pentru convocarea referendumului a fost lansată de Partidul Popular Creștin (CVP), care în acest scop a colectat 120.000 de semnături de la cetățeni. Deși textul asupra căruia se vor pronunța alegătorii va fi unul care definește clar căsătoria ca uniunea între un bărbat și o femeie, principalul scop al inițiativei a fost să se pună capăt discriminării aberante a cuplurilor căsătorite, soții plătind în Elveția taxe mai mari decât celibatarii.

Noua formă a articolului 14 (2) al Constituției Confederației Elvețiene ar urma să aibă forma următoare:

„Căsătoria este uniunea legală permanentă încheiată pe viață între un bărbat și o femeie. Sub aspectul legii fiscale, căsătoria este o comunitate economică. Împotriva acesteia nu se va discrimina în comparație cu alte forme de conviețuire, în special în ce privește taxele și beneficiile sociale.”

Politicianii elvețieni sunt divizați. În timp ce ambele camere ale parlamentului federal recomandă cerățenilor să voteze contra propunerii (probabil din cauza unui plan de a legaliza „căsătoria” unisex, ilegală deocamdată în Elveția), guvernul susține un vot favorabil.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here