Culmea: Obama vrea să desemneze ca „genocid” doar atacurile Statului Islamic contra minorităților necreștine

1888

0822yazidi01Agentia asiriana de stiri AINA a lansat in ultimele ore un apel, atragand atentia asupra unei intentii nedrepte a guvernarii Obama. In apel – care a fost tradus si publicat in premiera de Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe – se arata:

„In mass-media au aparut unele rapoarte care anunta ca administrația Obama va desemna atacurile ISIS impotriva membrilor grupului yazidis din Irak drept genocid, fără a desemna in acelasi mod si atacurile ISIS asupra asirienilor și altor minorități din Irak și Siria, chiar dacă aceste atacuri împotriva acestor grupuri au fost efectuate de ISIS fără discriminare și în tandem.

Aici nu se pune problema suferinței membrilor yazidis sau a asirienilor. Mii de yazidis au fost uciși, femeile yazidi au fost capturate si violate și vândute ca sclave sexuale. Sute de mii de yazidis au fost stramutati. 200.000 de asirieni au fost scosi din câmpiile Ninive, în Irakul de Nord, anul trecut, în urma atacului ISIS care a început – deloc întâmplător – pe 7 august, adica in Ziua Mucenicilor Asirieni. Cei mai multi nu s-au întors inca și trăiesc ca refugiați în Arbel și Dohuk.

ISIS a distrus sau ocupat 45 de biserici asiriene în Mosul. Gruparea a ucis asirieni din Mosul. Ea a smuls fete asiriene din brațele mamelor lor, care nu au mai fost vazute nici pana azi.

În Siria, ISIS a capturat 500 de asirieni, și încă tine ostatici aproximativ 400 dintre ei, pentru răscumpărare. ISIS a atacat 35 de sate asiriene in Khabur, pe 23 februarie, ucigand 4 asirieni, capturand 253 și punand pe fuga 3.000 de asirieni. Acesta executat 3 dintre ei, conform unui videoclip, pe 23 septembrie. Pe 7 august – din nou, nu întâmplător – ISIS a atacat Qaryatain și a capturat 250 de asirieni.

ISIS s-a angajat, de asemenea, în distrugerea patrimoniului cultural asirian, atât în ​​Siria cat și in Irak. A distrus orașul Nimrud, a distrus zidurile Ninivei, a distruse artefactele asiriene din Muzeu Mosul. În Siria a distrus bisericile asiriene și sit-urile arheologice.

ISIS s-a angajat în toate aceste acte, atât împotriva asirienilor, cat si a membrilor yazidis.

Este un pas binevenit, ca guvernul SUA vrea sa desemneze atacurile lui ISIS drept genocid, dar acest lucru trebuie să se aplice tuturor grupurilor afectate, nu doar celor din yazidis. Nu există nicio bază rațională pentru excluderea asirienilor dintr-o astfel de desemnare.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Cerem Guvernului SUA sa desemneze atacurile ISIS asupra tuturor grupurilor, ca genocid, și sa numeasca toate grupurile afectate în mod explicit, concentrandu-si atenția asupra situației disperate a acestor grupuri minoritare”.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here