„Top 10” organizaţii europene anti-religie, pro-avort, pro-homosexualitate (VIII)

1221

European Women’s Lobby (EWL)

ewlSediu: Belgia
Web: http://www.womenlobby.org/?lang=en
Președinte: Viviane Teitelbaum

EWL pretinde a fi cea mai mare asociaţie ce luptă pentru drepturile femeii din U.E şi totodată un promotor al drepturilor femeii şi al egalităţii dintre sexe.

Cu toate acestea, activităţile EWL arată în mod clar că această asociaţie este un puternic susţinător al avortului şi agendei juridice privind homosexualitatea în cadrul U.E. Pe site-ul sau, EWL afirmă deschis că dreptul la obiecţie pe motive de conştiinţă ar face „mai dificil accesul femeilor la avort” şi cere cu insistenţă mai multă „educaţie sexuală” în statele membre U.E. EWL îşi exprimă de asemenea sprijinul pentru SRHR (drepturile sexuale și reproductive) şi cere ca acestea să se numere printre drepturile omului recunoscute în cadrul U.E. Sprijinul acordat agendei juridice privind homosexualitatea include şi participarea la Conferinţa anuală a ILGA Europe – Asociaţia Internaţională a Lesbienelor şi Homosexualilor.

Conform site-ului său web, EWL declară că primeşte 83% din bugetul sau total de 1,097 milioane € drept grant din partea Comisiei Europene. Totodată, îşi afirmă statutul consultativ atât în Consiliul Europei cât şi în Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite, poziţie demnă de a fi luată în vedere dat fiind faptul că una dintre cerinţele impuse ONG-urilor ce doresc statut consultativ în Naţiunile Unite este acela ca: „partea cea mai însemnată a fondurilor organizaţiei în cauză să rezulte din contribuţiile filialelor naţionale, a membrilor individuali sau a altor părţi non-guvernamentale”.

Au fost manifestate preocupări cu privire la poziţia controversată a EWL şi a faptului că Comisia Europeană este principalul său finanţator (i.e din cauza faptului că este finanţată de acelaşi organism pe lângă care face lobby).


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here