Raportul OSCE privind „infracțiunile urii”: 504 atacuri îndreptate contra creștinilor în 2014

data_release_2013_rectanglePe 16 noiembrie, Ziua Internațională a Toleranței, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a publicat raportul său pe anul 2014, intitulat Hate Crime Reporting, cu privire la „infracțiunile de ură” săvârșite contra unor grupuri sociale, minoritare sau nu.

Principalele categorii ale raportului sunt următoarele:

Raportul cuprinde informații trimise de autoritățile din 43 de state, de 3 organizații internaționale și de 122 de grupuri ale societății civile, dintr-un total de 46 de țări.

Mulțumită contribuției organizației vieneze Observatorul asupra Intoleranței și Discriminării împotriva Creștinilor, un ONG condus de Gudrun Kugler și care de asemenea publică propriile investigații anuale, documentul OSCE listează nu mai puțin de 504 acte de violență sau amenințări contra creștinilor și proprietăților acestora.

În ce privește România, raportul OSCE listează 16 infracțiuni dovedite sau sub investigație, din care 4 acte antisemite contra proprietății, 11 acte contra creștinilor din care 10 contra cultului „Martorii lui Iehova” și un singur act de amenințare la adresa unui cuplu de lesbiene.

Statele membre OSCE, printre care și România, au agreat în 1990 că vor garanta tuturor persoanelor protecție egală și eficientă contra discriminării pe orice motiv. Nu există însă un consens printre statele Organizației cu privire la care grupuri trebuie să fie specific protejate și nici asupra criteriilor de monitorizare.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here