China: Bărbat executat pentru uciderea a doi oficiali de „planning familial”

1591

chinese-family-planningUn bărbat condamnat pentru asasinarea a doi oficiali de „planning familial” și rănirea altor patru în 2013 a fost executat, conform unui raport publicat de cotidianul de limba engleză South China Morning Post. Bărbatul, He Shenguo din provincia Guangxi, nu a putut să plătească amenda pentru „nașterea ilegală” a celui de-al patrulea copil, astfel încât oficialii statului au refuzat să-i acorde certificat de naștere copilului. Aceste amenzi, stabilite pentru încălcarea politicii antinataliste a guvernului, pot atinge chiar și salariul mediu pe 10 ani și de aceea sunt aproape imposibil de plătit pentru cei mai mulți chinezi.

Reggie Littlejohn, președinta organizației Women’s Rights Without Frontiers, care luptă împotriva abuzurilor și avorturilor forțate din China, a declarat: „Această situație arată că politica copilului unic (acum „politica celor doi copii”) – devastează nu doar femeile, ci de asemenea bărbați și copiii. Conform acestei politici, dacă un copil se naște ‘ilegal’ – fără permis de naștere – acelui copil i se refuză hukou, înregistrarea în registrul de stare civilă. Copiii fără hukou nu au parte de certificat de naștere, deci nu există, oficial. Ei nu vor fi eligibili pentru servicii de sănătate sau educație, nu pot primi pașaport sau permis de conducere. Nu se vor putea căsători sau lucra oficial. Din punctul de vedere al guvernului chinez, acești copii nu există”.

După 35 de ani, de curând, China a anunțat oficial că va renunța parțial la politica sa antinatalistă, care limita la unu numărul copiilor din fiecare familie, și va permite doi copii fiecărui cuplu. Pe lângă efectul dezastruos al dezechilibrului între sexe (China are cam 30 de milioane mai mulți bărbați decât femei din cauza „preferinței culturale”), politica antinatalistă a dus la circa 400 de milioane de avorturi, din care sute de milioane avorturi forțate urmate de sterilizări.

Citește și: Demograful american Steven Mosher despre schimările politicii demografice din China. „Am fost prezent în sălile de operații chineze, când femei cu sarcini de 7-8-9 luni erau deschise ca niște cutii de conserve”.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here