Polonia: Guvernul va opri finanțarea programelor de fertilizare in vitro

1956

0004TIFIQ91DRQFV-C116-F4Konstanty Radziwiłł, noul ministru al Sănătății din Polonia, a anunțat că finanțarea pentru programul guvernamental de fertilizare in vitro va fi oprită definitiv în 2016. Cuplurile care vor dori să apeleze la procedură vor fi obligate să plătească.

„Fertilizarea in vitro expune omul nou creat unui pericol de moarte”, a motivat ministrul decizia sa. În plus, „fertilizarea in vitro nu este singura metodă posibilă când vine vorba despre tratamentul infertilității.” Sunt implicați sute de milioane de zloți de la bugetul național, bani pe care nu ne permitem să îi cheltuim, a mai precizat ministrul care a anunțat și reformarea legislației reproducerii asistate.

Astfel, guvernul conservator al partidului Lege și Justiție anulează programul început de fostul guvern liberal a Platformei Civice, care a condus țara vreme de 8 ani și care promisese prelungirea subvenționării până în 2019.

După cum știți, ieri am publicat un material amplu despre acest subiect al finanțării, dezbătut în Parlamentul României în acestre zile. „Dezbătut” e pretențios spus, întrucât nimeni dintre politicieni nu pare a avea îndoieli cu privire la necesitatea subvenției, astfel că singurul punct de dispută este cine va deconta: bugetul Sănătății sau Agenția de Transplant?

În Polonia, care are politicieni și partide cu principii, valori și tradiție creștină (catolică) finanțarea FIV a fost oprită în primul rând din cauze morale. Procedeul, așa cum am scris ieri și în nenumărate rânduri, este ilicit din cauză că provoacă moartea unor ființe umane și aduce fenomene conexe la fel de nocive, precum surogația și turismul reproductiv. Ministrul Radziwill o știe și o afirmă fără teamă. În România „creștin ortodoxă”, prima în Europa la procentul de oameni afiliați unei confesiuni creștine, chiar și perspectiva unei astfel de promisiuni electorale ar scandaliza masa abulică de creștini „soft” și deopotrivă politicienii care habar nu au pe ce lume sunt.

Nu eixstă, e din ce în ce mai vizibil, o altă soluție pentru creștinii autentici din România decât să intre în politică, dacă vor să aibă ceva de spus și mai ales să-i măture din Parlament și ministere pe „pioșii” panglicari care dau mită prin biserici.

Citește și: Președintele Poloniei se opune prin veto „legii gender”


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here