Știri pe scurt (8 decembrie 2015)

1006

România – carte despre homosexualitate: Tocmai s-a publicat în România probabil cea mai mare şi importantă carte privind homosexualitatea. Explică fenomenul şi îl combate din perspectiva creştină. Conţine studii multe şi explicaţii foarte folositoare. A fost publicată în două volume şi costă 30 de lei. Împreună, cele două volume au peste 900 de pagini. Vă recomandăm să cumpăraţi cartea şi să o citiţi. Puteţi citi o recenzie ori mică prezentare a cărţii: (link). Cartea se poate comanda la Kerigma.roGra mma.roScriptum.roCandela, http://www.clcromania.ro și www.shoping.stephanus.ro.

Eşecul multiculturalismului în Europa: New York Times a publicat un articol despre imposibilitatea integrării musulmanilor în Belgia: (link)

Ateismul lui Christopher Hitchens: Acum câţiva ani în decembrie ateul britanic Christopher Hitchens a murit într-un spital din Houston, Texas. Discipolii lui au publicat o colecţie a scrierilor lui. O recenzie poate fi citită aici: (link)

Acronime suspecte la adolescenţi: În epoca SMS-urilor adolescenţii folosesc acronime speciale pentru a-şi transmite mesaje sexuale. E bine că părinţii să le cunoască. Articolul alăturat da o listă a acronimelor şi abrevierilor cu explicaţiile aferente: (link)

Adopţiile şi fericirea copiilor: Despărţirea copiilor de părinţii lor biologici prin adopţii nu înseamnă că ei vor fi fericiţi. Un studiu recent publicat indică că un număr mare de copii adoptaţi rămân afectaţi de separarea lor de părinţii lor biologici: (link)

Japonia – demenţa copiilor: Japan Times a publicat un articol privind incidenţa crescândă a problemelor mentale la copiii japonezi: (link)

Viitorul clinicilor de avort în America: Prima clinică de avort a fost deschisă în America în 1916. După 100 de ani viitorul clinicilor de avort în America este mai precar decât acum 100 de ani: (link)

Expansiunea creştinismului în Africa: Papa Francis a vizitat Africa luna trecută. Newsweek a publicat un articol despre expansiunea fără precedent a creştinismului în Africa: (link)

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Sinodul Vaticanului 2015: Sinodul Vaticanului din octombrie a suscitat multe reacţii, îngrijorări, şi speculaţii. Un intelectual catolic conservator din America îşi exprima şi el părerile într-un articol lung de 20 de pagini: (link)

Revenirea la normalitate sexuală: Occidentul, zice articolul alăturat, îşi va reveni, în timp, la normalitate sexuală după ce, mai întâi, va suferi consecinţele catastrofale ale revoluţiei sexuale: (link)

Paris – controlul populaţiei: Conferinţa mondială privind clima care a avut loc la Paris zilele astea i-a dezamăgit pe avortişti şi pe cei care promovează măsuri globale de control al populaţiei. Documentul final al conferinţei nu cere, ca măsură de prevenire a schimbării climei, controlul ori reducerea populaţiei planetei: (link)

Corporaţiile globale şi homosexualitatea: Articolul alăturat comentează asupra acţiunilor întreprinse de marile corporaţii de promovare a homosexualităţii şi interzicerea comentariilor negative la adresa homosexualilor: (link)

Protejaţi-vă mintea! Modificările valorice la care suntem martori zilnic ne pun uneori la îndoială propriile convingeri. E important să ne protejăm mintea. Am dat peste un articol foarte interesant care ne oferă 10 sugestii pentru protejarea minţii şi a convingerilor valorice proprii: (link)

Revoluţia sexuală şi inocenţa copiilor: Articolul alăturat explica impactul devastant al revoluţiei şi perversiunilor sexuale asupra minţii copiilor: (link)

Ce înseamnă a fi egali? Lumea academică şi intelectuală promovează o noţiune radicală a egalităţii. În numele egalităţii se caută distrugerea diferenţelor între oameni. Dar ce e egalitatea? Ce înseamnă a fi egali? O carte a fost publicată pe acest subiect şi vă recomandăm o recenzie: (link)

Transgenderism şi confuzia sexuală a copiilor: Copiii Americii sunt tot mai mult expuşi aşa -numitelor războaie transgender. Fetele sunt socate să vadă băieţi în toaletele rezervate fetelor. În acest sens unele şcoli sunt un dezastru de confuzie sexuală şi autorităţile nu mai ştiu cum să o confrunte. Un articol pe acest subiect: (link)

Libertatea de conştiinţă: Libertatea de conştiinţa este asediată şi a fost în această situaţie de mai mulţi ani. Profesorul Robert P. George de la Princeton University a publicat, în 2013, o carte privind libertatea de conştiinţă. Vă oferim o recenzie: (link)

Biblia şi regele Ezechia: În cărţile Cronicilor şi în Isaia citim despre Împăratul Ezechia. Arheologia l-a descoperit pe acest împărat. Săptămâna trecută autorităţile israelite au anunţat descoperirea unui sigiliu al împăratului Ezechia: (link)

Conservatorismul catolic în America: Tot mai mulţi intelectuali catolici în America devin conservatori. Ascensiunea neoconservatorismului catolic în America este subiectul unei cărţi recent publicate şi a cărei recenzii poate fi citită aici: (link)

Evoluţionism şi moralitate: Darwin a explicat evoluţia oaselor, dar nu a valorilor ori a sufletului. Cum explică evoluţionismul apariţia valorilor? Cum de oamenii, care conform gândirii lui Darwin, sunt motivaţi în primul rând de supravieţuirea individuală şi perpetuarea biologică, sunt altruişti? Care este sursa valorilor lor morale? O carte a fost publicată pe acest subiect. Evoluţioniştii încearcă o explicaţie evoluţionistă a apariţiei valorilor şi moralităţii. Explicaţiile, în opinia noastră, sunt puerile: (link)

Părinţi homosexuali: Cum este să fii crescut de părinţi homosexuali? Citiţi aici o mărturie: (link

Abstinenţa lui Tim Tebow: Tim Tebow a unul din marii fotbaliştii americani. Creştin şi abstinent. Presa de scandal zice că prietena l-a lăsat pentru că el insistă pe abstinenţa până la căsătorie. Tim este un exemplu de curăţenie morală şi un model pentru tineri: (link)

Ravagiile sifilisului în America: Centrul de Control al Bolilor din Atlanta, Georgia emite raporte anuale privind bolile venerice în America. Raportul pe 2014 tocmai a fost publicat şi indică o creştere vertiginoasă a numărului persoanelor infectate de sifilis. Privind SIDA, 50.000 de noi cazuri apar anual, majoritatea la homosexuali: (link)

Bisericile şi transgenderismul: Ce fac bisericile cu cei care îşi schimbă sexul? Un raport privind poziţiile diferitelor culte religioase privind persoanele transgender a fost publicat de Pew Research Center: (link)

Material video – trafic de organe: Traficul organelor copiilor avortaţi a devenit un subiect major anul acesta. Săptămâna trecută a fost făcută o prezentare asupra acestui subiect la Family Research Council în Washington, DC. Prezentarea, de 57 de minute, poate fi vizionată aici: (link)

Avortul în Irlanda de Nord: Un judecător din Irlanda de Nord a declarat legea anti-avort a Irlandei de Nord neconstituţionala în anumite circumstanţe: (link)

Religiozitatea tinerilor şi vârstnicilor: Conform unui studiu publicat săptămâna trecută, generaţia tânără este la fel de religioasă ca cea a părinţilor lor, dar merge la biserica mai puţin des: (link)

Obama şi genocidul împotriva creştinilor: Obama refuză să declare, la nivel oficial, ca Statul Islamic este vinovat de genocid împotriva creştinilor: (link)

Transumanism – conferinţa internaţională: Zilele acestea se derulează la Londra o conferinţă internaţională privind aspectele etice (ori ne-etice) ale modificărilor genetice umane. Tehnologia care permite modificările genetice umane se dezvolta la un pas rapid, iar implicaţiile etice sunt tot mai îngrijorătoare: (link)

Homofobia este o boală: Iată un studiu cu totul bizar. Tocmai publicat, studiul afirmă că homofobia este o boală a minţii, o fobie asemenea altor fobii de care suferă oamenii şi care se pot vindeca prin terapie. Vă este teamă de şoareci ori şobolani? Terapia vă va ajuta să scăpaţi de această fobie. Aveţi fobie faţă de homosexuali? Psihologul vă poate ajuta să vă debarasaţi de ea: (link)

Bibliile din hoteluri: Ateii americani au lansat o campanie de eliminare a Bibliilor din hotelurile americane: (link)

Studiu- fete deprimate fără tatăl lor: Un studiu publicat în Canada arata ca fetele crescute fără tată în familie sunt mai deprimate decât celelalte: (link)

Demografie – harta interactivă: Wall Street Journal a publicat un articol interesant acompaniat de o hartă interactivă. Anul 2016 va fi decisiv în istoria demografică a umanităţii. Dacă până acuma numărul celor care munceau era mai mare decât al celor care nu munceau (adică al copiilor şi al vârstnicilor), începând din 2016, la nivel global numărul celor care muncesc va fi mai mic decât al copiilor şi al oamenilor vârstnici şi va continua să scadă. Planeta îmbătrâneşte: (link)

Republica Dominicana respinge avortul: Curtea Supremă a Republicii Dominicane a recunoscut dreptul la viaţă al copiilor nenăscuţi: (link)

Copiii cu părinţii în închisoare: Un studiu a fost publicat privind impactul asupra copiilor a lipsei din familie a părinţilor lor care sunt încarceraţi: (link)

Pentru românii din Marea Britanie: Nişte organizaţii pro-familie şi creştine din Marea Britanie au formulat materiale speciale pentru educarea copiilor privind familia creştină, sexualitatea creştină şi valorile creştine. Materialele costă 18 lire sterline şi pot fi comandate aici: (link)

Marea Britanie şi îndoctrinarea copiilor: Citiţi un articol despre îndoctrinarea copiilor britanici în antivalori: (link)

Războiul feminist suedez: Suedia feministă a lansat un război feminist împotriva Arabiei Saudite privind statutul femeilor în Arabia Saudită. Am scris des despre acest război. Ultimele detalii: (link)

Pastorii britanici: La britanici există o tradiţie lungă a pastorilor care propovăduiesc în public împotriva multor păcate sociale. Uneori asta ajută forţelor care menţin ordinea. Publicaţia britanică The Spectator a publicat un articol asupra acestui subiect: (link)

Originile creştinismului – istorie: Originea şi expansiunea creştinismului până în Veacul V este subiectul unei cărţi recent publicate şi examinate în London Review of Books: (link)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here