Inițiativa constituțională a cetățenilor pentru protejarea familiei a pornit la drum!

Familie-4

Află detalii, află cum poți semna și voluntariază pentru colectarea de semnături la www.coalitiapentrufamilie.ro

„Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituţia României” a înaintat un proiect de lege constituțională ce definește căsătoria ca fiind o uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Proiectul de lege, expunerea de motive și avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial pe data de 25 noiembrie.

Această inițiativă legislativă își propune să elimine orice interpretare de conjunctură la care actualul Articol 48, alineat 1, din Constituția României este vulnerabil. Conform acestui articol, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Considerăm că „soți” este un termen vag și deschis interpretărilor. De aceea, pentru a proteja și sprijini nașterea și creșterea generațiilor viitoare, considerăm că acesta trebuie înlocuit. Proiectul de lege propus revizuiește Articolul 48, alineat 1, din Constiuția României astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Propunerea legislativă privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituţia României vine din convingerea fermă că familia este mai mult decât o „instituție” ce asigură „creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Familia este, în primul rând, locul în care generațiile viitoare se nasc, iar protejarea ei înseamnă protejarea continuității României ca națiune.

Viitorul societății românești, a valorilor și tradițiilor sale, depinde de felul în care formăm generațiile viitoare. Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației acestor generații în spiritul valorilor sus amintite.

„Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituţia României” a fost înființat în luna octombrie 2015 și este format din 16 membri. Este sprijinit de „Coaliția pentru Familie”, un grup informal ce împărtășește aceleași valori. Scopul Comitetului este de a uni societatea civilă în sprijinul căsătoriei, familiei și valorilor creștine.

Află detalii, află cum poți semna și voluntariază pentru colectarea de semnături la www.coalitiapentrufamilie.ro

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


2 COMENTARII

  1. In lege este definit ce se intelege prin barbat si prin femeie?
    In societatea moderna a fost introdusa conceptia ca fiecare poate sa-si aleaga ce sex vrea sa fie, indiferent cu ce sex s-a nascut. Astfel ca un barbat nascut barbat poate sa se simta… femeie. Deci in aceste conditii ar fi posibil ca un barbat sa se casatoreasca cu un alt barbat care se simte femeie (si sustine ca este femeie) chiar si in conditiile modificarii constitutiei in sensul propus de proiectul de lege.
    Deci daca termenii de ‘barbat’ si ‘femeie’ nu sunt definiti clar din punct de vedere legal ar trebui sa se faca un proiect de lege si pentru asta.

  2. E clar pentru oricine ce inseamna sa fii barbat sau femeie, asta e data de cromozomii x si y. Un bolnav care isi schimba sexul se mutileaza, el continuand sa aiba aceiasi cromozomi, chiar daca a fost operat de niste medici care nu ar trebui sa se numeasca asa.
    Gaselnita ca eu nu ma simt ceea ce sunt apartine unor indivizi care vor sa distruga constiinta normala a oamenilor, lasand deschisa ideea utopica si in acelasi timp patologica, ca as putea fi altceva in timp ce asest lucru e imposibil si anormal de cerut. Felicitari pentru ideea de a semna bine ar fi sa se faca si on line.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here