Adio, Cristi Țepeș, deci pe curând

4293

cristi-tepes„Cultura vieții” nu publică duminica, pentru a permite ca Ziua Domnului să fie într-adevăr una de odihnă, închinată Lui și familiei.

În mod excepțional astăzi renunțăm la acest obicei pentru a anunța năucitoarea veste a mutării la cele veșnice a fratelui nostru Cristi Țepeș. Realizator TV și documentarist, înzestrat cu un har profund al cuvintelor și cu un simț al imaginii așa cum numai un profesionist TV autentic poate avea, Cristi Țepeș a fost realizatorul, până în 2013, al emisiunii „Semne” a Televiziunii Române. A creat documentare și emisiuni creștine pe care ni le-a pus, întotdeauna, cu dragoste la dispoziție. Pe unele le-ați văzut, republicate, pe blogul nostru sau pe video blogul PROVITA TV.

A filmat de mai multe ori „Marșul pentru viață”. Era, și o afirma deschis, un om 100% pentru viață, ca tată a 6 copii. Mai multe dintre emisiunile sale fac referire la avort, eutanasie și eugenie, contra cărora vorbea fără echivoc.

Din 2013 n-a mai avut voie să facă emisiuni la TVR: într-o lume a impostorilor și panglicarilor, cuvintele creștine ale lui Cristi Țepeș nu-și mai găseau locul la televiziunea publică.

Ultima oară când am vorbit la telefon, în urmă cu doar câteva zile, urma să meargă în Norvegia pentru un interviu luat soților româno-norvegieni Bodnariu, cei care în „Minunata lume nouă” a unei Europe ramolite fizic și spiritual și-au văzut copiii confiscați de statul norvegian. Plănuiam să începem împreună o nouă serie de filmări cu femei care au trecut prin experiența avortului, pentru proiectul nostru „Rupe tăcerea”. Toate aceste proiecte vor trebui, de-acum, să fie păstrate ca amintiri.

Cristi Țepeș își încheia întotdeauna emisiunile și intervențiile prin cuvintele „vă las pe Mâini bune”. Sperăm să te odihnești veșnic, frate Cristi, în chiar aceste Mâini, care au biruit moartea.

Vom republica unele din cele mai reușite producții ale sale, începând cu „Biserică și Stat” – un subiect pe cât de actual și comentat, pe atât de puțin cercetat. Printre cei intervievați de Cristi – fostul procuror general al SUA, dr. John Ashcroft. (B. Stanciu)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here