Cât de periculoasă poate fi „Protecția copilului” din Norvegia. Coșmarul părinților și copiilor răpiți de Barnevernet

9742
[box type=”shadow”]Daca te doare situația familiei Bodnariu, nu sta nepasator. Vezi aici ce poti sa faci: https://www.facebook.com/Norway-Return-the-children-to-Bodnariu-Family[/box]

Treizeci și opt de familii din Norvegia, Polonia, Lituania, Slovacia, Republica Cehă, Statele Unite ale Americii, România, Brazilia, Filipine, India, Turcia și Irak au semnat la începutul lunii decembrie o scrisoare pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Papa Francisc și Națiunile Unite, susținând că statul norvegian le-a răpit copiii și ii deține în condiții de opacitate și în afara dreptului internațional. Textul plângerii este, de asemenea, trimis catre toți eurodeputații.

Documentul care urmează să fie inmanat Parlamentului European este prezentat de eurodeputatul polonez Tomas Zdechosky
Documentul care urmează să fie inmanat Parlamentului European este prezentat de eurodeputatul polonez Tomas Zdechosky

Norvegia nu este o țară din Uniunea Europeană, dar coordonatorii platformei STOP BARNEVRENET cer ca Uniunea Europeană sa nu fie inhibată de acest lucru, ci sa faca un front comun pentru a apăra copiii Uniunii și alti copii care sunt retinuti pe motive absurde în Norvegia.

Critica este îndreptată în mod special împotriva Barnevernet, serviciul de „protecția copilului” care, cu ajutorul ofițerilor de poliție, rapeste copiii de la parintii lor, fără un proces sau mandat si ii dă altor familii. Toate acestea fără a se trece printr-un proces judiciar complet, ci doar printr-o decizie a unui comitet intern pe probleme de familie numit „fylkesnemnda”, un comitet care lucreaza intr-un mod foarte opac.

Sugari smulşi din braţele mamelor lor

Familii din țări diferite, precum Brazilia, Filipine, India, Rusia și Turcia traiesc aceeași experiență care le unește: „Copiii sunt literalmente smulşi din mâinile părinților lor. Funcționarii și poliția sunt nepasatori și neînduplecați la strigătele mamelor și copiilor, copii care sunt pur şi simplu răpiţi şi duşi spre o destinaţie necunoscuta făra ca părinţii să poată face ceva.”

Televiziunile din Lituania și Republica Cehă, în special, au lansat câteva videoclipuri șocante despre abuzurile asupra imigrantilor.

Nici nu există vreo justificare a motivului pentru care copiii nu sunt dati spre ingrijire  bunicilor, unchilor sau altor rude.

Si ce este de-a dreptul absurd, este ca doi frați sa fie separati și trimisi in două familii gazdă diferite, așa cum a fost cazul fraților Michalak, ce provin din Republica Ceha.(Si cei 5 copiii Bodnariu au fost separati si dati la 3 familii diferite). Parlamentul ceh încearcă să monitorizeze aceste cazuri, chiar dacă autoritățile norvegiene refuză să soluționeze.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

O plângere nefondata … și nu vă mai vedeți copiii

„Scenariul este întotdeauna similar” descrie coordonatorul internațional al Stop Barnevernet. „La început o plângere nefondata facuta de catre cineva (care primeste o recompnsa substantiala pentru acest lucru). Apoi părinții stupefiati si neputinciosi, văd cum copiii lor le sunt luati pentru un motiv oarecare, de neînțeles și la început li se spune ca trebuie să colaboreze cu autoritățile. Iar acestia fac ceea ce le se cere. Li se spune sa urmeze recomandările de la Barnevernet, sa nu vorbeasca despre caz și sa aștepte cu răbdare pentru o întâlnire cu copiii… aceasta va fi de câteva ore pe an… numai în prezenţa lucrătorilor de la Barnevernet şi a poliţiei.”

Traducere și adaptare după Religion en Libertad

Manifestație a unor părinți lituanieni la Oslo împotriva barnevernet
Manifestație a unor părinți lituanieni la Oslo împotriva barnevernet

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


5 COMENTARII

  1. Felicitari ProVita! Va Rog propuneti autoritatilor romane sa monitorizeze copiii Bodnariu. Ma ofer voluntar sa merg acolo!

  2. Amconvingerea ca daca ar avea copii, ar simti altfel si premierul si presedintele, e logic:
    dar ei trebuie sa ia atitudine facand demersurile necesare, din functiile ce le au;
    presedintele datorita noua, si implicit si premierul.

  3. Numai ca sasul presedinte nu stie cum sa profite mai mult de functie ca sa isi facă cat mai multe concedii.

  4. Intreb si eu din curiozitate.Care sunt acele motive care au dus la confiscarea cooiilor?Se stie de un numar de treizeci si opt de cazuri.Nu sunt multe cazuri sa nu se stie povestea fiecaruia.Vreau sa aflu cat mai mult iar din presa romaneasca nu am aflat nimic.Cu ce se ocupa cei de la protectia copilului din Norvegia sau Romania se stie.Am urmarit diverse filmari.In unele cazuri parintii lesina iar in altele sunt cooperanti si nu se impotrivesc atunci cand cei de la protectia copilului le ia cooii.Ati publicatcpe undeva motivele celor de la protectia copilului in acele treizeci si opt de cazuri sau nici voi nu stiti?Ce spun parintii este una,vreau sa stiu ce spun cei de la protectia copilului.Trebuie sa fac un material in care sa precizez anumite riscuri la care se expun romanii cand merg in tarile din nord.Avem o multime de cetateni agresivi,colerici,alcolisti si narcomani.Trebuuesc preveniti din timp.Nimeni nu a facut emisiuni educative pe tema asta sau la ce riscuri ne expunem daca dormim in masina cu motorul pornit.Primul caz il stiu de zece ani dar probabil au mai fost si altele pana la cei care au murit gazati anul trecut in doua judete.

  5. Nu a ti auzit ca trebuie sa ne purtam cu sensibilitate si sa nu facem presiuni ( Dacian Ciolos) ca sa nu se simpta vreo stare de tensiune intre guvernul nostri si animalele din NOrvegia?? E cusuta cu sta alba.. DUMNEZEU SA VADA SI SA JUDECE .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here