Slovenia: Uniunea Europeană își trimite politrucii să susțină „căsătoria” homo la referendum

Duminică, 20 decembrie, Slovenia cheamă cetățenii la urne pentru referendum pe tema căsătoriei. Este a doua oară când coaliția „Za otroke gre!” (E pentru copii!) a colectat semnăturile necesare pentru anularea legii care permite „căsătoria” între persoane de același sex. Despre cum au reușit prima oară am mai scris, iar despre culisele adoptării celei de-a doua legi de către politicienii de la Ljubliana vom reveni.

Până atunci, să notăm un interesant articol în publicația POLITICO pe tema referendumului, dezvăluind cum, deși nu face parte dintre competențele Uniunii Europene, instituțiile acesteia susțin fără rezerve această făcătură, utilizată ca instrument de dominație culturală (vezi și Conjurația imbecililor: vicepreședintele Comisiei Europene cere statelor să recunoască „familia” de homosexuali).

Pe lângă guvernul sloven, autorul legii contestate acum, întreg aparatul birocratic al eurodeputaților acestei mici țări ex-iugoslave, inclusiv comisăreasa Violeta Bulc, sprijină homo-agenda. Încă și mai puțin este surpinzător că întreaga campanie publică în favoarea legii consistă în apeluri la inferioritatea culturală a tradiționaliștilor, sugerând că cei care susțin familia autentică sunt retrograzi, ne-europeni sau bigoți.

Oare va funcționa această strategie, care se concentrează pe un curent sau o tendință și evită orice argument substanțial? Ultimii ani au dovedit în Estul Europei că susținerea pentru familia formată pe baza căsătoriei bărbat-femeie nu e ceva de care să te rușinezi.

Referendumurile reușite din Slovenia (2012), Croația (2013) și amendarea Constituției de către parlamentele Slovaciei, Macedoniei și Ungariei o arată.

POLITICO citează un sondaj de opinie suprinzător: cele două tabere merg cap la cap cu cca. 41-42% din intențiile de vot; deci contrar așteptărilor prezența la vot va fi importantă, cel puțin cât să vdepășească pragul de validare de 20%.

În Slovenia sunt 1,7 milioane alegători înregistrați pe listele electorale permanente. Pentru abrogarea legii este bnevoie de majoritatea simplă a celor care se vor prezenta la urne.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here