Grecia a legalizat „parteneriatele civile” pentru cuplurile de homosexuali

Finalul anului 2015 a adus, pe lângă referendumul de succes din Slovenia, și două vești rele: Cipru și Grecia au legiferat uniunile sau parteneriatele civile pentru cuplurile de același sex.

Acestea sunt primele țări cu populație majoritar creștin-ortodoxă care acceptă o formă de recunoaștere și protejare a legăturilor de cupluri între persoane de același sex.

Așadar harta căsătoriei în Europa e colorată acum astfel:

marriage_map-151225

  • Roșu – „căsătorie” unisex prin lege
  • Mov – Irlanda
  • Verde închis – căsătorie protejată prin Constituție
  • Verde deschis – căsătorie protejată prin lege
  • Portocaliu – „parteneriate civile”

Dacă în cazul Ciprului, proiectul de lege a fost doar finalul unei campanii de lobby duse de ani de zile, pe fondul lipsei opoziției conservatoare, Grecia a căzut în capcana propriei naivități. Așa cum anunțasem încă în iunie, guvernul a decis să aplice decizia Curții Europene a Drepturilor Omului din 2013 în cauza Vallianatos și alții contra Grecia. Atunci, CEDO a considerat discriminatoriu faptul că abilitatea de a intra într-o „uniune civilă” era rezervată, prin legea grecească, doar cuplurilor heterosexuale. Cu alte cuvinte, aici i-au adus inabilitatea și dorința legiuitorilor greci de a face compromisuri cu instituția căsătoriei. În plus, Tsipras și Syriza au fost votați de către greci pentru a forma guvernul chiar de 2 ori, deși se știa foarte bine că în programul politic acest partid are trecută clar, negru pe alb, intenția de a acorda recunoaștere cuplurilor de homosexuali.

Ce va urma pentru aceste țări? Întrucât în ultimii ani am jucat fără voia noastră rol de Mafalda (sau Mama Omida, dacă preferați) ne e ușor să prevedem că lobby-ul antifamilie care manipulează activiștii homosexuali din Grecia și Cipru a început deja schițarea programelor de influențare a opiniei publice și a politicienilor în vederea trecerii de la parteneriate civile la „căsătoria” cu drepturi depline, inclusiv „dreptul” la copii. Așa s-a întâmplat până acum în absolut toate țările care au cedat presiunii internaționale, întrucât „parteneriatele civile” nu constituie un scop în sine, ci au doar rolul de a obișnui societatea cu ideea recunoașterii relațiilor de cuplu unisex, conform tacticii „feliilor de salam”: azi puțin, mâine puțin, poimâine încă puțin…

Pentru a preveni o astfel de situație în România, unde s-a încercat de 2 ori, fără succes din fericire, același lucru, un grup de inițiativă civică a decis inițierea unui proiect de revizuire a Constituției pentru protejarea familiei. Aceasta pare a fi singura cale de protejare a sanctității familiei, în fața influenței strivitoare exercitate de ceata de politruci de la Bruxelles și de ambasadele străine, metamorfozate în instrumente de dominație culturală. Constituția este superioară tuturor legilor, care de altfel izvorăsc din aceasta, și nu poate fi schimbată doar de politicieni. Calea până acolo însă, este lungă și grea. De aceea este nevoie ca fiecare dintre voi să se implice, chiar de azi, în reușita viitoare. Detalii la www.coalitiapentrufamilie.ro.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here