Despre anularea politicii unui singur copil din China comunistă

2133
Legea „o familie, un copil” a fost introdusă în 1979
Legea „o familie, un copil” a fost introdusă în 1979
[box type=”shadow”]Bill Donohue de la Catholique League (CatholiqueLeague.org, 29 octombrie 2015) comenteaza in felul urmator motivul pentru care China a abandonat oficial politica unui singur copil și explica de ce ar trebui sa fim sceptici cu privire la schimbarile ce vor urma:[/box]

Din 1979, cea mai mare parte a populatiei Chinei și majoritatea cuplurilor casatorite au fost supuse politicii unui singur copil, iar acum guvernul comunist dorește anularea acestei politici. Ironia sorții, motivul pentru care guvernul chinez face asta acum este același pentru care a adoptat aceasta politica: ingrijorarile demografice. Politica a fost inițiata din cauza temerii ca bunastarea economica era afectata de creșterea nestapanita a populației. Astazi, aceeași politica este anulata din cauza ca rata fertilitații scazute amenința un deficit al brațelor de munca, care, la randul sau, afecteaza bunastarea economica.

Comuniștii chinezi, desigur, nu vor aborda niciodata moralitatea avortului, forțat sau ales. Grupurile pentru drepturile omului, ca Organizația Națiunilor Unite și Amnesty International, precum și organizații feministe, au obiecții cu privire la aspectele coercitive ale politicii unui singur copil pe familie, și la celelalte probleme, dar toate aceste organizații sunt perfect mulțumite de avort in sine.

Noua politica nu interzice avorturile forțate; ea doar spune ca cuplurile pot avea doar doi copii. Ceea ce inseamna ca guvernul va continua practica de monitorizare a ciclului menstrual al femeii și de pedepsire a celor care sunt insarcinate cu al treilea copil. In cazul in care nu sunt in masura sa plateasca, ele vor fi tarate la o clinica locala și injectate cu un medicament mortal [pentru copil].

Ma Jian, o autoare chineza, descrie ceea ce i s-a intamplat unei femei care avea o sarcina „neautorizata”:

„Timp de doua zile, s-a zvarcolit pe masa, cu mainile și picioarele legate cu o franghie, așteptand ca corpul ei scoata afara copilul mort. In etapa finala a travaliului, un medic de sex masculin a tras fatul mort de picioare, apoi l-a aruncat intr-un coș de gunoi. Femeia nu avea bani de taxi. A trebuit sa se tarasca pana acasa, cu sangele șiroindu-i pe picioare și colorandu-i sandalele albe in roșu”.

Dupa cum subliniaza autoarea, aceasta ar fi cauza pentru care China are cea mai mare rata din lume a suicidului in randul femeilor.

Unii comentatori, dintre care mulți obsedați de rating, au salutat deja noua politica. Etica lor utilitarista este la fel de corupta ca și cea a comuniștilor.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here