Crimele „Statului Islamic” trebuie numite ca atare – Când e vorba de genocid, limbajul diplomatic nu e de ajuns

2508

egypt_bloody_jesus_AFPAstăzi, 20 ianuarie, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, Federica Mogherini, va face o declarație despre situația creștinilor din Orientul Mijlociu în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European. Ulterior, în prima săptămână a lunii februarie, Parlamentul va vota o rezoluție privind situația din Irak și Siria, unde creștinii și membrii altor minorități religioase sunt răpiți, torturați, violați și uciși de către așa-zisul „Stat Islamic”.

S. Kuby
S. Kuby

„Salutăm faptul că d-na Mogherini și eurodeputații se preocupă de situația creștinilor din Orientul Mijlociu și îi încurajăm să numească atrocitățile îndreptate contra creștinilor și a altor minorități religioase din Siria și Irak drept ceea ce sunt: genocid”, a comentat Sophia Kuby, director de advocacy pentru UE al organizației juridice ADF International. „Creștinii din Orientul Mijlociu au nevoie urgent de această recunoaștere pentru a trezi la realitate lumea cu privire la ceea ce se întâmplă acolo. În contrast cu alte noțiuni diplomatice precum „crime în masă sistematice”, „genocid” este un termen juridic recunoscut internațional. Este necesar să se facă pași mai departe, precum o rezoluție la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite și deferire către Tribunalul Penal Internațional.”

Criterii clare pentru identificarea „genocidului”

Legislația internațională stabilește criterii clare pentru calificarea unei situații despre genocid. Convenția ONU privind Genocidul, din 1948, statuează că aceste acte trebuie să fie comise cu „intenția de a distruge, în parte sau integral, un grup național, etnic, rasial sau religios”.

Numărul creștinilor din Orientul Mijlociu a coborât de la 1,25 milioane la 500.000 în Siria și de la 1,4 milioane la mai puțin de 275.000 în Irak în doar câțiva ani. „Sunt îndeplinite toate criteriile necesare pentru a fie recunoscută această agresiune ca genocid. A o nega ar însemna doar să contribuim la oribila suferință pe care oamenii o îndură deja”, a adăugat S. Kuby.

Interviu

Puteți citi un interviu cu Sophia Kuby, pe tema așteptatei declarații a d-nei Mogherini și a rezoluției privind persecuția creștinilor din Orientul Mijlociu, aici.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here