Senatul Italiei adoptă o lege a parteneriatelor civile homosexuale

1687

Senatul Italiei a adoptat, ieri, propunerea de lege care recunoaște parteneriatele civile homosexuale, dar în urma unei înțelegeri de ultim moment cu senatorii catolici, actul legislativ va refuza partenerilor homosexuali dreptul la înfierea de copii. Legea nu este definitivă, urmând să fie supusă scrutinului Camerei Deputaților.

Virginia Code Nunziante, președinta Asociației pentru Apărarea Familiei, a declarat pentru LifeSiteNews că legea va trece aproape sigur și de camera inferioară, pe seama acordului parlamentarilor catolici de a susține legea în condițiile eliminării dreptului la adopție și pentru că aceasta este sprijinită oficial de guvern – o practică aproape întotdeauna rezervată măsurilor de securitate sau financiare și economice, dar „niciodată utilizată pentru o problemă morală” până acum.

Premierul democrat Matteo Renzi a fost ales cu o platformă electorală ce promitea reforme pentru alinierea Italiei la „standardele” majorității statelor occidentale în materie de drepturi ale „minorităților sexuale”. Deoarece italienii au definit căsătoria firească în constituția țării, singura alternativă de a asigura „egalitatea” homosexualilor o constituia o lege prin care relațiile lor să fie recunoscute drept „căsătorii” sub un alt nume. Renzi a fost de acord să renunțe la adopția homosexuală pentru a trece legea cu cooperarea catolicilor din parlament.

Nunziante declară: „Votul catolicilor i-a trădat pe catolici în forurile publice”. Alianța sa de organizații pro-familie a făcut un lobby intens pe lângă parlamentarii de denominație catolică, cerându-le să se opună complet legii. Peste un milion de oameni din întreaga Italie au protestat luna trecută la Roma împotriva actului legislativ.

Tactica susținătorilor legii a fost de a-i rușina pe parlamentari cu mesajul că Italia ar fi singura țară din Europa care nu are o astfel de lege – lucru neadevărat. S-a afirmat, de asemenea, că nu se poate să nu li se ofere homosexualilor „aceleași drepturi civile”, deși aceștia deja se bucurau de aceleași drepturi civile ca toți ceilalți cetățeni. De asemenea, CEDO a condamnat Italia pentru discriminare împotriva homosexualilor.

Oponenții actului legislativ, însă, declară că:

„Nu putem accepta așa ceva. Papa Benedict a spus că există unele valori nenegociabile, iar familia este una dintre ele. Homosexualitatea atacă familia.”

Dacă (sau după ce) legea va trece de Camera Deputaților, numai președintele Sergio Mattarella, care este judecător pensionat al Curții Constituționale, se mai poate opune aplicării acesteia. Nunziante afirmă:

„El poate declara legea ca neconstituțională. Nu este obligat să facă acest lucru. Putem doar să sperăm.”

Preluare după LifeSiteNews.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here