Guvernul galez vrea să suprime orice formă de educație „indezirabilă”

2572

1984-george-orwellGuvernul regional al Țării Galilor a lansat o consultare publică privind intențiile sale de a reglementa educația „în afara școlii”, inclusiv Școala de duminică și grupurile de tineret din biserici.

La fel ca și planurile legislativului britanic de la Westminster, guvernul galez propune ca orice formă de educație „în afara școlii” care oferă educație intensivă mai mult de 6-8 ore săptămânal, să fie înregistrat și inspectat de organele de stat. Mai important, autoritățile vor putea închide aceste facilități, dacă va constata că se predau lucruri „indezirabile”.

Activitățile prohibite ar urma să includă „educația indezirabilă” sau „educația care subminează sau este incompatibilă cu valorile noastre de respect și toleranță reciprocă, sau care promovează puncte de vedere extremiste.”

Ce anume constituie „vederi extremiste” într-o țară care suprimă din ce în ce mai mult discursul despre valorile tradiționale pe care s-a fondat civilizația creștină, nu este clar. Probabil, standardele pentru „extremism” se vor extinde treptat. Sprijinul pentru mariajul tradițional, spre exemplu, a fost considerat un semn de extremism chiar de către ministrul britanic pentru Educație, Nicky Morgan.

Propunerile guvernului galez și ale celui britanic sunt îngrijorătoare pentru numeroasele familii și comunitățile care caută să-și educe copiii conform propriilor valori. De altfel această tendință a reglementării de către stat a oricărui fel de educație, precum și a reducerii vârstei de la care începe educația obligatorie, este omniprezentă în Europa.

Orice formă de determinare de către stat a ceea ce este corect pentru cetățeni ar trebui, din păcate, să ne provoace o profundă îngrijorare.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

 1. Această tendință îngrijorătoare manifestată în Europa nu este singulară.

  In Canada anului 2012, premierul provinciei Alberta a declarat că părinții sunt o piedică pentru predarea valorilor comunitare în clasă. Ca atare, Ministrul Educației din Alberta a încercat să introducă amendamente la legea educației provinciale prin care să înlăture părinții ca „educatori primari” ai copiilor lor și să înlocuiasca valorile de acasă cu prevederile legii drepturilor omului din Alberta.

  Alberta era una dintre puținele provincii rămase în care părinții erau încă recunoscuți prin lege ca principalii educatori ai copiilor lor; opoziția fermă a mii de părinți alertați și a grupurilor pro-familie și pentru drepturile părinților a făcut ca guvernul să capituleze.
  . . .
  In Statele Unite se aud tot mai multe glasuri, și tot mai puternice, care susțin că părinții sunt doar gardienii temporari ai copilului și că de fapt copilul aparține statului.

  Luna trecută Departamentul Educației din Statele Unite împreună cu Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane (HHS) din Statele Unite au publicat un proiect de document ce tratează familiile ca „parteneri egali” în creșterea copiilor deschizând astfel ușa pentru intruziunea guvernului la toate nivelurile. Detalii pot fi citite aici:

  >>Lisa Haven – 13 februarie 2016: Un document al Noii Ordini Mondiale expune planurile infernale ale guvernul american de a controla familia
  http://www.youtube.com/watch?v=rtsldwOLqhE

  >>Paul Joseph Watson, infowars.com – 12 februarie 2016: Guvernul federal forțează un plan nou de vizite la domiciliu pentru a verifica părinții; supraveghetori numiți de guvern vor evalua creșterea copiilor
  http://www.infowars.com/feds-push-new-plan-for-home-visits-to-check-on-parents/

  >>The Alex Jones Channel – 12 februarie 2016: Guvernul federal vrea să-ți crească copilul
  http://www.youtube.com/watch?v=9EsKBsq95A0

  >>Proiectul de document intitulat „PRINCIPIILE PRACTICILOR DE IMPLICARE EFICIENTĂ A FAMILIEI”
  http://www.acf.hhs.gov/sites/default/files/ecd/draft_hhs_ed_family_engagement.pdf

  Ce putem face? Să fim vigilenți. Opinia publică este singurul lucru de care se tem adversarii ordinii naturale; de aceea o testează cu sondaje de tot soiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here