Prima campanie „40 de Zile pentru Viață” din București, la ceas de bilanț

1378

Pagina oficială a campaniei din București – https://www.facebook.com/40daysforlifeBucharest/

944340_1703344939913528_1692438336987872748_n 1425561_1703317569916265_7915450880142170770_n 11998957_1703678433213512_241674065511970107_nPe 20 martie, la Biserica ortodoxa „Izvorul Tamaduirii”–Mavrogheni din str. Monetariei, a avut loc evenimentul de  incheiere a Campaniei „40 de Zile pentru Viața”. Campania a inceput la data de 10 februarie 2016, la Biserica romano-catolica „Preasfanta Inima a Lui Isus”, din București, mijlocul evenimentului a fost marcat la Catedrala greco-catolica „Sfantul Vasile cel Mare” din str. Polona, iar evenimentul de final s-a organizat la Biserica ortodoxa Mavrogheni. Campania s-a desfașurat vizavi de Spitalul Filantropia, chiar la cațiva pași de frumoasa Biserica Mavrogheni și la aceasta acțiune au participat zilnic minimum 10-20 de persoane, de la ora 7:00 la 19:00, timp de 40 de zile.

Parintele paroh Radu Petre Mureșan, care i-a intampinat pe participanți, le-a adresat cuvinte de felicitare și le-a vorbit despre nevoia de a implini cuvantul Domnului. El s-a referit la cazul unei enoriașe, care, confruntata cu un diagnostic „incompatibil cu viața” pentru copilul ei nenascut, a decis, totuși, sa aduca copilul pe lume. Acesta s-a nascut și a trait doar o saptamana, insa mama a ramas impacata ca și-a vazut copilul, l-a ținut in brațe și ca nu a fost ea cea care i-a luat viața. Ulterior, a mai nascut alți doi copii și are o familie fericita.

O alta marturie minunata a venit din partea doamnei Claudia, ea insași mama a trei copii și educatoare de profesie, care a povestit o intamplare minunata, ce s-a petrecut chiar in timpul campaniei. O doamna mai in varsta a rugat-o sa se roage pentru nepotul ei, care se nascuse la „Filantropia” cu probleme mari de sanatate. Doamna Claudia a raspuns: „Da, ma voi ruga și sa știți ca nu ma rog doar eu. In fața spitalului, chiar in acest moment, se afla mai mulți oameni care se roaga pentru viața bebelușilor de acolo”. Bunica a ramas foarte placut surprinsa, caci vestea a umplut-o de speranța. Bebelușul a fost externat de curand, se simte bine și a fost botezat intre timp.

Filmul finalului de campanie a fost prezentat de dna Florentina Bratosin, unul dintre organizatorii principali ai campaniei, alaturi de dl Dragoș Teodorescu. Domnia sa a mulțumit participanților și a afirmat ca aceasta campanie se poate extinde, dupa exemplul celei din Viena, Austria, cand, la diverse ore ale zilei, in fața mai multor spitale și clinici unde se fac avorturi, exista oameni care se roaga, pe tot parcursul anului. Florentina a adus cuvinte de recunoștința dnei dr. Maria Dunca-Moisin, medic de familie, care se ocupa deja de mulți ani de consilierea femeilor in criza de sarcina și a salvat foarte multe vieți pana acum.

Asociația Provita Media a donat pentru aceasta campanie 250 de carți „Avortul. Intrebari și raspunsuri. Sa-i iubim pe amandoi”, autor dr. Jack C. Willke, Barbara Willke. Carțile au fost imparțite participanților pe tot parcursul campaniei.

Evident, roadele acestei acțiuni, care se alatura campaniilor din Cluj și Nasaud, la noi in țara, se vor vedea in timp. Foarte important este ca ea sa continue de doua ori pe an și in București, așa cum se intampla simultan in alte peste 600 de orașe din lume. E o campanie care cere efort, consecvența, sacrificiu și rabdare, pe langa cele trei componente de baza: veghe, post și rugaciune.

Larisa Iftime


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here