Ce materiale de construcţie preferă Dumnezeu?

1730

catedrala-mantuirii-neamuluiDacă cei 1+ 33 membri ai caravanei noului hit se vor fi informat în prealabil asupra activităţii lui Dumnezeu printre oameni, de-a lungul istoriei, vor fi constat că Dumnezeu nu cată la spaţii şi nici la materiale, ci la inima omului. Dumnezeu se simte bine într-un chivot, într-o colibă, într-un bordei , sub un stejar, într-o peşteră, într-o bisericuţă, într-o catedrală, în închisoare după gratii… Lemn, pământ, piatră, beton, metal… Pentru că toate sunt ale Lui.

Dumnezeu bate la orice inimă şi intră acolo unde I se deschide: “Fiule, inima ta dă-mi-o mie, iar ochii tăi să vegheze asupra căilor mele.” (Pilde 23,26, BVA). Inima care se dăruieşte lui Dumnezeu şi ochii care veghează aupra căilor Lui, pregustă din slava casei lui Dumnezeu, Împărăţia Cerurilor, care casă nu arată ca un chivot strâmt, ca o colibă, ca o peşteră, ca o închisoare, ca o sală cu patru pereţi albi fără icoane… Templul lui Solomon (construit după indicaţiile lui Dumnezeu), bisericile, catedralele creştine, ofrande ale omului aduse lui Dumnezeu (Ale tale dintru ale tale , Ţie aducem de toate şi pentru toate), oricât de frumoase ar fi, nu sunt decât reprezetari palide ale frumuseţei Împărăţiei Cerurilor.

“Doamne, iubit-am frumuseţea casei Tale şi locul unde sălăşluieşte slava Ta.” (Ps 25,8,BVA). Pentru frumuseţea casei lui Dumnezeu şi a locurilor unde sălăşluieşte slava Lui, omul sacrifică orice: sărăcia, bogăţia şi viaţa. Maria Magdalena toarnă pe capul lui Iisus Hristos o sticlă cu mir de nard, o avere, iar bătrâna pune în cutia milei doi bănuţi, toată sărăcia ei. Gesturi reprobabile în ochii lui Iuda. Sindromul lui Iuda este o boală genetică spirituală, care se manifestă chiar şi la aleşi sau presupuşi aleşi, ca cei din taxi-caravana instuita ad-hoc pentru susţinerea şi promovarea hit-lui “Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici”. Cu siguranţă, toţi pasagerii caravanei vor fi vizitat marile catedrale din Occident, se vor fi extaziat şi nu se vor fi gândit la materialele şi spaţiile pe care Dumnezeu le preferă pe acolo.

Până să ajungă pe actualul amplasament, Catedrala a fost izgonită din Piaţa Unirii (unde în prezenţa Papei Ioan Paul al II-lea a fost slujită o troiţă), din Parcul Carol ( pentru a nu se distruge mediul şi construcţia masonică Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului și a patriei, pentru socialism) şi din alte câteva locuri. Cu tamtanul de rigoare, întreţinut în continuare, ca un foc peste care se aruncă lemne putrede şi umede, ca să iasă cât mai mult fum.

Nimic despre Arena Naţională care a costat peste 230 mil.de euro, sau despre campania de ridicare de noi stadioane, tot din bani publici, la Craiova, Târgu Jiu, Arad, Satu Mare… Acestea sunt temple ale celei mai la modă religii ale mileniului trei: fotbalul.

Modernele “catedrale” fotbalistice merită un hit, laudativ bineînţeles.

Nicuşor Gliga
Bucureşti, 10 aprilie 2016
Duminica a IV-a din Post (a Sf. Ioan Scărarul; Vindecarea fiului lunatic); Ap. Evrei VI, 13-20; Efeseni V, 8-19; Ev. Marcu IX, 17-32; Matei IV, 25; V, 1-12.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca acest videoclip manifest nu are alt scop decat sustragerea atentiei opiniei publice ortodoxe de la adevaratele probleme care ne asteapta. Spun asta pentru ca proiectul de construire merge inainte, graficul se respecta iar donatiile vor spori chiar. Ce au reusit ei este impartirea crestinilor ortodocsi din Romania in doua tabere ( pro si contra Catedralei) precum si o proasta imagine a PF Daniel. Adica ii lasa pe prosti sa se certe intre ei (sa vezi de acum dezbateri pe posturile TV) iar Ciolos&comp isi vede nestingherit de agenda impusa de la Bruxeles: introducerea de sanctiuni pentru parintii ce nu vor sa-si vaccineze copii precum si introducerea EDUCATIEI SEXUALE in scoli. Poate nu stiti si cred ca nu este intamplator dar lansarea acestei melodii coincide cu etapa dezbaterii “publice” (care numai publica nu este) a modulului de educatie pentru sanatate (in fapt e vorba despre EDUCATIE SEXUALA) care se desfasoara in fiecare judet din Romania la sediul fiecarei DSP. Daca sunteti de la”Cultura Vietii” ar trebui sa informati oamenii cu constiinta ortodoxa sa participe la aceste dezbateri sau de ce nu participati si dumneavoastra la acele dezbateri pentru a preintampina inocularea copilor nostri a ideilor perfide din EDUCATIA SEXUALA cum ar fi indemnul de a-si incepe viata sexuala cat mai devreme sau ca homosexuitatea este normala ! Si mai stiti ca studenti “voluntari”, platiti de nu stiu cine de la Societatea Studentilor medicinisti au inceput cursurile de educatie sexuala in scoli. In Sibiu, de exemplu, acesti studenti “voluntari”, platiti de nu stiu unde, au predat fara acordul parintilor la scolile generale. Am aflat ca au adunat fetele djn clasele a V-a si a VI-a si le-au explicat niste lucruri pe care nu le pot reproduce aici. Copilele au fost chiar incantate, punand intrebari legate de ce anticonceptionale ar fi mai potrivite pentru ele s.a.m.d. Iar dupa ce va fi aprobat modulul educatiei pentru sanatate, se va face ezbaterea „publica” si va fi introdusa ora obligatorie de edutatie pentru sanatate (EDUCATIE SEXUALA) noi cei care ne educam copii in duh ortodox, adica spunandu-le despre importanta castitatii pana la nunta si le spinem despre pericolu desfranarii nu vom avea alta solutie decat sa fugim cu tot cu copii in creierii muntilor si in paduri. Si ne vor placea lemnul si spatiile mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here