Marea Britanie: părinții vor declara ce „identitate de gen” are copilul la înscrierea în ciclul primar

Aveți un copil de 4 ani? Bine. Cum procedăm dacă acesta se „identifică cu genul non-binar”?

Mai exact: Gicuță al vostru are organe sexuale masculine. Sau, cum ar spune retrograzii fasciști heteronormativi albi, e băiat. Dar el (pardon, că în română – care e o limbă a opresorilor patriarhali medievali – nu există niciun cuvânt pentru copiii de sex „neutru”) se crede altceva. Se crede fată sau oricare dintre restul identităților de gen.

Simplu: îl consultați, îl ascultați cu atenție și, la fișa de înscriere în ciclul primar, notați opțiunea lui. Sau a ei. Sau ce-o fi.

Bun venit în Occident!

PS – În știre (preluată de pe Hotnews) se precizează că măsura este doar o „recomandare” adresată părinților. Stați liniștiți: orice e azi opțional va deveni mâine obligatoriu.

Consiliul Municipal londonez a trimis o scrisoare formular adresata parintilor prin care le cere sa declare identitatea de gen a copiilor lor in momentul inscrierii acestora in invatamantul primar.

Prin scrisoare se solicita sprijinul parintilor pentru a ii ajuta pe cei mici sa isi aleaga genul cu care acestia se identifica, cu mentiunea ca sectiunea dedicata din formular sa ramana necompletata in cazul in care copilul nu se identifica cu niciunul dintre cele doua genuri – masculin si feminin, fiind vorba in acest caz despre genul non-binar, scrie mashable.com.

In scrisoare sunt mentionate urmatoarele: “Suntem constienti de faptul ca nu toti copiii se identifica cu identitatea sexuala dobandita prin nastere, insa in sistemele actuale (stabilite la nivel national) se inregistreaza numai genul masculin si genul feminin. Va rugam sa oferiti sprijin copiilor in alegerea identitatii de gen si in cazul in care acestia opteaza pentru un gen diferit de aceste optiuni, va rugam sa lasati campul liber.”

Desi organizatia Stonewall, care sustine drepturile persoanelor ce fac parte din comunitatea LGBTQ, a salutat aceasta initiativa, scrisoarea a starnit controverse in mediul online.

Iata cateva reactii publicate de utilizatori pe Twitter:

twitter-brighton-and-hove-council

„Exista la nivel national un numar tot mai mare de tineri transgender si multi dintre acestia au raportat ca au fost agresati in scoli din acest motiv. Prin recunoasterea gamei variate a identitatii de gen in comunitatea noastra contribuim la crearea unui spatiu de invatamant mai sigur pentru acestia,” a declarat consilierul administratiei municipale Brighton & Hove, Emma Daniel, pentru mashable.com.

Desi discutiile cu privire la declararea identitatii de gen continua, Emma Daniel declara ca rugamintea adresata parintilor trebuie sa fie privita ca o optiune, la care parintii pot apela in caz de nevoie, si nu ca o obligatie pe care acestia trebuie sa o respecte.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here