Missouri: Constituția statului ar putea proteja viața de la concepție

1822

20_week_baby_810_500_55_s_c1Camera Reprezentanților (Parlamentul statal) din statul american Missouri a aprobat, cu 112 la 36 de voturi, un amendament la Constituția statului, prin care dreptul la viață al copiilor nenăscuți va fi protejat ”în oricare stadiu al dezvoltării biologice”, informează LifeSiteNews.

”Orice persoană, inclusiv copiii nenăscuți în oricare stadiu al dezvoltării lor biologice, au un drept natural la viață”, este o frază din amendament. ”Dacă un guvern nu poate garanta acest lucru, înseamnă că el nu-și poate atinge principala sa menire.”

Dacă amendamentul va trece și de Senatul local, el va face ca statul Missouri să devină cel mai pro viață stat american.

Amendamentul nu va putea interzice nimic din ceea ce permite Constituția Federală și deci nu va interzice avortul sau folosirea mijloacelor contraceptive, pe care Curtea Supremă a SUA le-a declarat „drepturi constituționale”.

În ultimii ani câteva state americane au încercat sau încearcă să confere un statut juridic copilului nenăscut. În Alabama, Oklahoma și Carolina de Sud au fost propuse proiecte de legi prin care copilului nenăscut să i se recunoască dreptul la viață și demnitate, protejate prin lege. În Dakota de Nord și Colorado asemenea amendamente au fost respinse.

Personhood este o mișcare civică din SUA care acționează pentru garantarea dreptului la viață a copilului nenăscut.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here