Ieri a fost ziua copiilor dispăruți

2610

Peste 400.000 de copii sunt dați dispăruți în fiecare an în SUA. 100.000 de copii dispar anual în Germania. (sursa: icmec.org)

În Europa la fiecare două minute este raportată dispariția unui copil.

Peste jumătate din cazurile raportate în Europa sunt despre copii care au fugit de acasă sau din instituţiile de ocrotire, 37% sunt despre copii răpiţi de un părinte, 1% sunt cazuri de dispariţie a minorilor refugiaţi şi acelaşi procent de copii răpiţi.  25% din aceste cazuri implică elemente transfrontaliere şi acesta este rolul jucat  de către Missing Children Europe.

La începutul anului 2016, Europol avertiza că minorii refugiaţi care ajung în Europa neînsoţiţi se află în mare pericol, după ce grupările de traficanţi de carne vie vizează copiii care traversează continentul fără părinţii lor. Infractorii îi răpesc pe copii pentru a-i exploata sexual sau pentru a-i vinde drept sclavi, iar datele oferite publicităţii de oficialii europeni arată că, în prezent, circa 10.000 de minori sunt daţi dispăruţi.

În România dispar în fiecare an, în medie, 3.000 de copii şi îngrijorează procentul extrem de ridicat de copii care părăsesc domiciliul de bunăvoie, cele mai expuse sunt fetele aflate în pragul adolescenţei, iar categoria de vârstă cea mai vulnerabilă – între 13 şi 17 ani.

Ziua Copiilor Dispăruţi este comemorată din anul 2001, la iniţiativa International Center for Missing & Exploited Children (ICMEC), Missing Children Europe şi a Comisiei Europene.

Ca simbol al acestei zile a fost ales floarea de “nu-mă-uita”. (după Știri TVR)

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

 

 


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here