Un nou raport arata ca transplantul de organe din China, în continuare, este însoțit de cruzime și atrocitați abominabile

2974

2016_06_25_organharvest_lead_674x450px-674x450_rsz_crp_crpDeținuții din închisorile chineze, în special membrii mișcarii religioase Falun Gong, tibetanii, uigurii și creștinii devin surse sigure de organe pentru transplant. Articol scris pe baza materialelor pe aceasta tema, publicate de The Epoch Times Romania.

Un nou raport, intitulat „Recoltare sangeroasa/Carnagiul: o actualizare”, semnat de dr. David Kilgour, fost secretar de stat canadian pentru Asia și Pacific, dr. David Matas, avocat specializat in drepturile omului, și Ethan Gutmann, jurnalist – toți trei cunoscuți investigatori pe plan internațional ai traficului de organe –, a fost facut public la 22 iunie 2016. Noul raport, ce conține dovezi clare, cuprinse in 680 de pagini, scoate in evidența modul in care China și-a construit o industrie uriașa de transplant de organe, prin recoltarea lor de la prizonierii de conștiința, in majoritate practicanți ai disciplinei Falun Gong, dar și de la tibetani, uiguri și creștini. Primul raport, semnat doar de David Matas si David Kilgour, a fost emis in urma cu 10 ani, la 6 iulie 2006.

Ce este Falun Gong și de ce sunt persecutați practicanții mișcarii de catre regimul comunist chinez?

Falun Gong sau Falun Dafa este o disciplina tradiționala a școlii budiste, care a devenit extrem de populara in anii 1990, in China.  Aceasta implica practicarea a cinci exerciții de meditație și adoptarea unui stil de viața in conformitate invațatura Falun Gong, bazata pe principiile adevarului, compasiunii și toleranței. Statul comunist chinez, inițial, a sprijinit aceasta mișcare, dar, la un moment dat, numarul membrilor sai, potrivit unor statistici, a devenit de 70 de milioane, mai mare decat numarul membrilor de partid. Din 1999, la ordinul lui Jiang Zemin, a fost declanșata o campanie naționala de urmarire și eliminare a acestei practici. Membrii acestei mișcari au inceput sa fie persecutați și arestați fara motiv. Iar recoltarea de organe de la acești oameni, ca mijloc de eliminare a lor, se pare ca a inceput in anul urmator, in 2000, cand numarul transplanturilor a inceput sa creasca vertiginos.

Regimul comunist chinez nu se deosebește cu nimic de alte regimuri comuniste: este mincinos, ipocrit și seamana teroare și crima

Recoltarea de organe de la prizonierii executați a inceput in China din 1984, cand a fost adoptata o lege ce permitea aceasta practica. Publicul a aflat despre aceasta barbarie din marturiile dr. Wang Guoqi, depuse, in 2001, in Congresul american. In toata lumea, recoltarea de organe de la prizonierii executați este interzisa, fiind considerata neetica.

Organizatia „Medicii Impotriva Recoltarii Fortate de Organe” (Doctors Against Forced Organ Harvesting) face, totuși, distincție intre prizonierii executați in anii ’80 și omorarea pentru organe a practicanților Falun Gong. In primul caz, este vorba de prizonieri care incalcau legea chineza, erau condamnați la moarte și li se prelevau organele pentru transplant. Deși și aceasta este o practica de o moralitate indoielnica, se deosebește de recoltarea de organe de la oamenii nevinovați, cum sunt practicanții Falun Gong.

Regimul chinez a negat intotdeauna cu privire la sursele de organe pentru transplant. In 2001, cand primul chinez, fugit din inchisorile comuniste chineze, a declarat ca regimul folosește organele condamnaților la moarte, un purtator de cuvant a negat acest lucru, afirmand ca transplantul de organe din China se bazeaza in principal pe donatori voluntari. In 2005, oficialii au inceput sa sugereze ca se foloseau organele deținuților condamnați la moarte, iar dupa ce au fost facute publice afirmații ale practicanților Falun Gong, in 2006, oficialii chinezi au declarat ca foloseau organele prizonierilor condamnați la moarte, care „consimțeau” ca organele lor sa le fie prelevate dupa moarte.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Din concluziile raportului, se ințelege ca intreaga industrie a transplantului de organe din China a fost creata practic peste noapte, in momentul in care noi surse de organe deveneau disponibile. Implicarea statului chinez a fost uriașa, la nivel central și local. Potrivit raportului,un centru de transplant asociat cu Universitatea Medicala din Shenyang scrie pe site-ul sau: „Nu am fi putut finaliza un numar atat de mare de transplanturi anual fara sprijinul acordat de Guvern. Multumim in special Curtii Supreme a Poporului, Procuraturii Supreme a Poporului, [Ministerului] Securitatii Publice, sistemului judiciar, Ministerului Sanatatii si Ministerului Afacerilor Civile care au promulgat legi pentru a da mesajul ca achizitiile de organe sunt sprijinite si protejate de Guvern. Initiativa este unica in lume”.

Industria chineza a transplantului de organe nu are medici ca sa faca fața „abundenței” de organe

Transplantul de organe a devenit rapid un business infloritor, iar autoritațile locale și centrale sprijineau cercetarea și dezvoltarea, construcția unor cladiri de lux pentru transplant și au finanțat programele de instruire a medicilor, inclusiv instruirea in afara țarii a sute de chirurgi de transplant.

 Din 1990, sistemul de asistența medicala din China s-a privatizat, statul sprijinind doar infrastructura, in timp ce spitalele au trebuit sa se autofinanțeze. Toate spitalele de transplant din China, se spune in raport, au o capacitate de a realiza intre 1,5 și 2,5 milioane de transplant, in ultimii 16 ani. Autorii raportului afirma ca in China s-au facut intre 60.000 și 100.000 de transplanturi pe an, din anul 2000.

Spre exemplu, Centrul pentru Transplant de Ficat de la Spitalul Renji a cunoscut o creștere spectaculoasa a paturilor pentru transplant, de la 13, la sfarșitul anului 2004, la 23, doua saptamani mai tarziu, la 90, in 2007, pana la 110, in 2014. In 2006, Primul Spital Central Tianjin și-a adaugat o cladire de 17 etaje, cu 500 de paturi, doar pentru transplant de organe.

Majoritatea operațiilor de transplant, se arata in raport, sunt facute de spitalele autorizate – aproximativ 475 de operații la fiecare spital anual. In 15 ani, acestea totalizeaza 1.039,500 de operații. Spitalele neautorizate au facut fiecare, din 2001, pana in 2007, 86 de transplanturi anual, in total, 339.850 de operații. Regimul comunist din China susține, insa, ca se fac intre 10.000 și 20.000 de transplanturi pe an, adica 225.000 in 15 ani.

Se estimeaza ca numarul real al transplanturilor depașește 1,4 milioane de transplanturi, timp de 15 ani, din care 1,2 milioane nu au nici o explicație. Potrivit raportului, lipsa medicilor și a facilitaților constituie cea mai mare limitare a numarului de transplanturi pe care le poate efectua un spital din China, și nu lipsa organelor.

Intrebat despre sursa datelor, Ethan Gutmann, unul dintre autorii raportului, afirma intr-un interviu: „Aceasta este o țara care nu vrea sa vorbeasca deschis despre recoltarea de organe. Aceasta este o țara in care discuția este cenzurata, deoarece este una dintre cele mai periculoase probleme pentru Partidul Comunist Chinez. Deci, se pare ca publicația „Nurses Weekly” este una dintre cele mai importante surse de acolo: o publicație interna, in mod evident, ceva ce numai un specialist din China ar citi. Totuși, ea da, de fapt, indicii cu privire la cifrele de recoltare și transplant, in unele cazuri. Aceste informații nu ar fi puse pe nici un website ca sa poata dezvalui ceva Occidentului, dar sunt niște informații”.

 Ingrijorari și luari de poziții la nivel politic

 La 13 iunie 2016, Camera Reprezentanților din Congresul SUA a  adoptat rezoluția 343 prin care condamna prelevarea forțata de organe de la prizonierii de conștiința din China, numind-o „practica morbida și inumana”. Rezolutia 343 este a cincea adoptata de Congresul SUA, incepand din 1999, care condamna persecutarea grupului spiritual Falun Gong de catre Partidul Comunist Chinez, dar prima care se concentreaza in mod explicit pe recoltarea fortata de organe.

O declarație scrisa a fost remisa Comisiei Europene și Consiliului European, la sfarșitul lunii aprilie 2016, de catre un grup de parlamentari europeni, printre care și parlamentarul din partea Romaniei Cristian Preda, cu privire la stoparea recoltarii sistematice de organe de la prizonierii de conștiința din China. Semnatarii declarației cer Consiliului European și Comisiei Europene „sa se organizeze de urgența o ancheta independenta privind recoltarea de organe care are loc in prezent in Republica Populara Chineza” și „sa puna in aplicare Rezoluția Parlamentului din 12 decembrie 2013 referitoare la recoltarea de organe in China, precum și sa prezinte un raport pe aceasta tema.” Asociația Provita Media, alaturi de alte organizații din Romania, susține intrutotul acest demers.

De mare impact a fost Rezoluția Parlamentului European din 12 decembrie 2013, prin care este exprimata ingrijorarea cu privire la „rapoartele credibile pe tema recoltarii forțate de organe, care are loc in Republica Populara Chineza cu susținerea statului, de la deținuți de conștiința, fara acordul lor, inclusiv de la numeroși practicanți de Falun Gong, reținuți pentru convingerile lor religioase, precum și de la membri ai altor grupuri minoritare etnice sau religioase”.

In Israel a fost adoptata o lege privind donarea de organe in martie 2008. Legea stabilește, printre altele ca medierea vanzarii de organe, fie in Israel sau in alte țari, reprezinta o fapta penala, care se pedepsește cu 3 ani de inchisoare. Noua lege a fost inițiata ca urmare a unor practici neetice a unui broker de organe, care media vanzarea de organe din China.

Parlamentul Israelian a condamnat oficial atrocitațile din China și a stopat toate rambursarile pentru transplanturile facute pe pacienții israelieni in China (și in alte țari care nu respecta reguli etice in donarea de organe).

In Taiwan, autoritatea guvernamentala responsabila cu afacerile cu China a anunțat ca va interzice chirurgilor de transplant din China sa viziteze Taiwan-ul și va analiza caz cu caz fiecare cerere de intrare in țara, ca raspuns la incercarile medicilor chinezi de a racola pacienți taiwanezi pentru transplant in China, cu concursul medicilor taiwanezi.

In Australia, spitalele au interzis instruirea chirurgilor chinezi.

Comunitatea medicala internaționala, in alerta

Mai multe articole despre situațiile barbare din domeniul transplantului de organe din China au fost publicate in publicații medicale prestigioase, cum ar fi British Medical Journal și American Journal of Transplantation. Intreaga comunitate medicala internaționala a fost pusa in alerta. A fost inființata organizatia „Medicii Impotriva Recoltarii Fortate de Organe” (Doctors Against Forced Organ Harvesting), un grup internațional, format din medici și susținatori pentru respectarea standardelor etice de prelevare a organelor pentru transplant. Aceasta a fost nominalizata la Premiul Nobel pentru Pace 2016 pentru eforturile sale. DAFOH a inițiat opetiție, adresata Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, prin care cere oprirea imediata a recoltarii forțate a organelor de la practicanții Falun Gong. Petiția mai poate fi semnata pana la 30 noiembrie 2016.

Documentare care trebuie vazute

Mai multe documentare pe aceasta tema au fost realizate, pentru a aduce la cunoștința oamenilor uciderile in masa a practicanților Falun Gong, uigurilor, tibetanilor și creștinilor, facute de statul chinez, pentru recoltarea și apoi vinderea organelor lor.

„Greu de crezut”, 2015, un documentar care incearca sa afle de la jurnaliști, investigatori, avocați, medici, de ce este greu de crezut ca in China secolului XXI are loc o recoltare de organe in masa de la practicanții Falun Gong.

Human Harvest, 2012, un documentar facut pe baza primului raport al lui David Matas si David Kilgour.

Intre viața și moarte,  februarie 2013, despre investigarea crimelor de recoltare de organe din China.

Uciși pentru organe: afacerea secreta a organelor din China, cu subtitrare in limba romana.

Aici si aici puteți vedea partea I și a II-a a unui alt documentar despre macabra expoziție de cadavre (care a fost și in Romania), care a facut inconjurul lumii, facand profituri uriașe. Autorii documentarului au demonstrat clar ca exista o legatura intre traficul ilegal de organe și cadavre din China și organizatorii expoziției.

Martor 2002, documentar despre persecuțiile Falun Gong din 1999, pana in prezent.

http://www.opfg.ro/ aici gasiți mai multe informații despre Falun Gong.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here