„O zi tragică pentru copiii Americii”. Argumentația Colegiului American al Pediatrilor în fața Curții Supreme a SUA, cu privire la legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex

10705

gay-straight-student-allianceDupă decizia din 20 iulie 2016 a Curții Constituționale, care a avizat favorabil propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției în vederea ocrotirii familiei și căsătoriei în România, disputa despre familie și „familii” abia a început.

Dintre toate motivațiile posibile care ne determină să avem o poziție fermă în acest adevărat război, cea mai importantă este că primele victime ale rescrierii definiției „căsătoriei” sunt cei mai vulnerabili și importanți membri ai societății: copiii.

Familia este fundația societății umane și a civilizației, iar dreptul de a se căsători este un drept comun al Bărbatului și al Femeii care pot întemeia în mod natural o familie, cu scopul nașterii și creșterii de copii. Acesta este un adevăr simplu și universal, fără de care „binele comun” nu poate fi conceput – dar pe care, din păcate, am ajuns astăzi în poziția de a fi obligați să îl apărăm, cea ce este la fel de absurd cum ar fi să trebuiască să demonstrăm că 1+1=2.

Într-adevăr, orice altă structură, combinație, parteneriat sau cum vrem să îi spunem, nu servește acestui interes și bine comun și nu poate fi numită familie, dar în primul și în primul rând lovește în creșterea și devenirea copiilor.

Vă oferim azi, în traducerea PRO VITA București, argumentația principală din intervenția pe care Colegiul American al Pediatrilor a prezentat-o în aprilie 2015 în fața Curții Supreme a SUA, în timpul audierilor pentru cauza cunoscută sub numele de Obergefell contra Hodges. Decizia în această cauză a adus legalizarea pe tot cuprinsul SUA a „căsătoriei” între persoane de același sex.

Colegiul, împreună cu Family Watch International și cu cercetătorii Loren D. Marks, Mark D. Regnerus și Donald Paul Sullins, a susținut că legile statale care interziceau această formă de căsătorie nu sunt contrare Constituției SUA și că au în vedere în primul rând protejarea nucleului familial tradițional, care servește cel mai bine interesele copilului, ale părinților și ale societății.

După deliberări, Curtea a hotărât pe 24 iunie 2015 că Al Paisprezecelea Amendament al Constituției SUA (vechi de aproape 2 secole!) ar conține un „drept” la căsătoria între persoane de același sex, și ca atare legile contrare aplicabile pe teritoriul statelor, inclusiv cele 30 de amendamente la Constituțiile statale, adoptate în deceniul precedent după referendumuri cerute de cetățeni, pentru protecția căsătoriei, sunt lovite de nulitate.

La aflarea deciziei din cauza Obergefell, Colegiul a transmis un comunicat de presă intitulat „O zi tragică pentru copiii Americii”, în care deplânge faptul că judecătorii au subminat cea mai importantă instituție pro-copil din istorie și au subordonat nevoile și binele copiilor, interesului adulților.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Descărcați intervenția Colegiului American al Pediatrilor de aici. Reproducerea totală sau parțială a documentului este liberă.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here