Cluj-Napoca: cea mai mare mișcare pro-viață din lume se află la a treia ediție

4439

„Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.” (Matei 25,40)

40-de-zile-pentru-viata-2016-3

Misionarii vieții invadează Clujul, atenționează unul dintre mesajele colorate pe care trecătorii le pot citi astăzi, pe strada Clinicilor din Cluj-Napoca. Prima zi de veghe pentru încetarea avorturilor a început, în fața Clinicii de Ginecologie I, cu 18 suflete unite în rugăciune și hotărâte să lupte pentru viață. Chiar înainte de ora deschiderii, tinerii au împânzit trotuarul cu mesaje pro-viață, pentru ca acțiunea lor să fie și mai vizibilă. Pancarte noi și-au făcut apariția dis-de-dimineață: „Femeile au nevoie de ajutor, nu de avort”, „Merit să lupți pentru mine”, „Paternitatea începe la concepție”. În zorii zilei, a fost rostită prima rugăciune, iar cele 480 de ore de veghe care se vor desfășura aici au început.

Începând de azi, 28 septembrie, și până în data de 6 noiembrie, clujenii aparținând tuturor denominațiunilor creștine se vor ruga zi de zi, în acest loc, pentru încetarea avorturilor în orașul lor. Campania 40 de zile pentru viață se află deja la a treia ediție în Cluj-Napoca. Experiența primelor două ediții le-a dovedit cât de mare este puterea lui Dumnezeu: aceste campanii au reprezentat o ocazie excelentă de a sensibiliza publicul în legătură cu problema avortului și de a lua măsuri concrete pentru ajutorarea mamelor aflate în situații de criză de sarcină.

40-de-zile-pentru-viata-2016-2

Trei piloni stau la baza acestei mișcări pro-viață care, începând cu anul 2007, a dus la salvarea a peste 11.700 de suflete: postul și rugăciunea, veghea pașnică și mobilizarea comunității. Prezența fizică a creștinilor în stradă, în orele de veghe, este o mărturie puternică și un prilej de evanghelizare. Prin semnarea unei declarații de pace, ei se obligă să acționeze în orice circumstanțe ca adevărați ambasadori ai lui Cristos, iar prin mesajele pe care le promovează, ei devin misionari ai vieții și ai adevărului.

Voluntarii campaniei luptă pentru ca demnitatea vieții să fie respectată, din momentul concepției și până în momentul morții naturale. Dar, mai mult decât atât, prezența lor în stradă transmite un mesaj de speranță: femeile însărcinate pot beneficia de ajutor. Există, astfel, moduri concrete în care clujenii se angajează să ajute mamele aflate în criză de sarcină, iar această nouă ediție a campaniei vrea să încurajeze cât mai multe comunități creștine să își deschidă porțile și inimile pentru a ajuta aceste mame. Avortul nu este o soluție, iar sarcina nu este niciodată o rușine, fiindcă fiecare viață este un dar de la Dumnezeu, un dar unic și irepetabil.

Creștinii clujeni stau în stradă zilnic pentru a apăra acest adevăr. Li se alătură alte 363 de orașe din lume și 3 orașe din România – București, Gherla și Năsăud – în lupta pentru viață. Cei care se află în alte zone ale țării sunt invitați să li se alăture în post și rugăciune, pentru ca aceste zile de pocăință și har să reprezinte, cu adevărat, începutul încetării avorturilor în orașele și în țara noastră.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

40-de-zile-pentru-viata-2016-1


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


5 COMENTARII

  1. Foarte frumoasa initiativa in fata Clinicii Ginecologie I (str. Clinicilor).
    O parte din demonstranti ar trebui sa stea si in fata la Stanca (Clinica Ginecologie II din Cluj-Napoca, str. 22 Decembrie) pentru ca si acolo se faceau avorturi.

  2. bogdan!ce este asa de frumos in aceasta initiativa??hatarasti tu pt fundul cuiva?esti avocatul poporului?nu poti lua hotarari decat in numele tau,fara suparare!!avem liberul arbitru,ai uitat??ce-ar fi sa faceti demonstratii pt educatie,pt sanatate…??nu crezi ca asa probabil oamenii ar fi mai constienti…si atunci probabil ca nu s-ar mai ajunge la avorturi….??stiu ca nu o sa publicati comentariul…nu aveti constiinta dragilor…pacat,doar doriti sa manipulati lucrurile cum doriti voi…pacat,sigur nu sunteti romani…si probabil nici „oameni”…

  3. @PRO VITA – OK, de publicat e publicat, dar măcar să fi fost editate vulgaritățile de la domnul „plin de conștiință”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here