E nevoie de o mișcare pro-viață în societatea noastră! O nouă ediție „40 de zile pentru viață” la final

1832

20161022_073750_resize dsc_0182_resize dsc_0244_resize„Tot cel ce luptă pentru viață este un erou al ei, dar e trist că suntem eroi care luptă pentru normal…”

Acestea sunt doar câteva dintre cuvintele pe care părintele Stelian Tofană le-a adresat tuturor celor care, de mai bine de o lună, au luptat zilnic, în stradă, pentru apărarea vieții. Campania 40 de Zile pentru Viață, ajunsă la cea de-a treia ediție în Cluj-Napoca și Năsăud și la a doua ediție în București s-a încheiat în data de 6 noiembrie. O primă ediție cu totul specială a avut loc la Gherla, unde campania a mobilizat și a unit întreaga comunitate creștină.

Creștinii clujeni aparținând diferitelor denominațiuni care au vegheat în aceste patruzeci de zile în fața Clinicii de Ginecologie I s-au reunit duminică, după ultima oră de veghe și rugăciune, pentru a petrece împreună un timp de comuniune și de împărtășire a experiențelor trăite în acest timp binecuvântat.

Pr. prof. dr. Stelian Tofană a participat la eveniment pentru a-i încuraja pe „misionarii vieții”, cărora în urmă cu un an le atribuia acest statut și această denumire. Discursul său amintește de necesitatea de a fi niște eroi ai societății noastre, dar și despre numărul mic de astfel de luptători, precum și despre necesitatea ca fiecare confesiune creștină să își asume această luptă pentru valori.

„Promotorii, luptătorii pentru viață”, așa cum însuși părintele îi numește, sunt niște „nebuni pentru Cristos” (1 Corinteni 4,10) care au vegheat douăsprezece ore, zilnic, timp de patruzeci de zile, rugându-se pentru încetarea avorturilor în orașul lor. Aproximativ 500 de suflete s-au unit, în această toamnă, la Cluj-Napoca, pentru a sta în stradă cu scopul de a fi mărturie pentru o întreagă societate și de a apăra demnitatea vieții umane. Ei au fost susținuți de prezența liderilor religioși; atât Înaltpreasfinițitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, cât și Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, Episcop Greco-Catolic Eparhial de Cluj-Gherla au fost prezenți la veghe, pentru a binecuvânta această acțiune. Alături de veghea pașnică, postul și rugăciunea care sunt elementele spirituale fundamentale ale campaniei, mesajele răspândite au avut scopul de a promova adevărata valoare a vieții și de a trage un semnal de alarmă referitor la faptul că avortul nu poate fi niciodată o soluție.

„Suntem prezenți fizic în stradă pentru veghe și rugăciune, pentru a implora bunătatea divină în fața unei probleme din ce în ce mai grave. Dar suntem prezenți în stradă și pentru a răspândi adevărul despre viață, pentru a fi măturisitori ai acestui adevăr”, a declarat Cristina Șona, coordonatorul local al campaniei. „În acest an, echipa de organizare a fost formată din tineri, majoritatea studenți, ceea ce ne arată încă o dată că există speranță; există eroi pentru viață gata să înfrunte societatea și cultura noastră.”

„Misionarii vieții invadează Clujul”, avertiza, în prima zi de campanie, un mesaj scris cu cretă pe trotuarul care duce spre Clinica de Ginecologie I. Încă o dată, lupta pentru viață s-a dat pe tărâmul conștiinței și al sufletului, căci trecătorii au reacționat la mesajele voluntarilor. Fie că vorbim despre încurajări, fie că ne referim la critici, simpla reacție arată faptul că societatea își ridică un semn de întrebare. Vedem acest lucru și din faptul că tot mai multe orașe sunt inspirate de aceste campanii care apără viața. Ediția din primăvara anului viitor își propune să reunească și mai multe orașe românești în lupta pro-viață. O luptă care va fi lungă și grea; dar cei care și-o asumă perseverează în datoria lor de a clădi o cultură a vieții.

Pentru toți cei care doresc să aducă o schimbare în orașul lor, pentru toți cei care îndrăznesc să facă un mare pas de credință, organizatorii vă stau la dispoziție pentru informații, sfaturi și pregătire: [email protected]/ și www.facebook.com/40dezilepentruviata

„Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.” (Matei 25,40)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here