Proiect de lege pentru eutanasierea celor care „s-au săturat de viață”

1710

Sinuciderea asistata in Olanda s-ar putea extinde și spre orice persoana de peste 75 de ani, care nu mai dorește sa traiasca, chiar daca nu este bolnava, conform unui proiect de lege propus de catre parlamentara olandeza Pia Dijkstra.

Intr-un interviu, Dijkstra a spus: „Exista foarte multe exemple de oameni care spun, «Mi-ajunge cat am trait, am copii, am nepoți, ei sunt bine, dar eu stau deoparte, nu mai joc nici un rol in viața lor. Singurul lucru care ma așteapta este declinul și nu vreau sa trec prin asta.»

Ministrul Sanatații din Olanda, dna Edith Schippers, a declarat in Parlamentul olandez, in luna octombrie, ca guvernul intenționeaza sa legalizeze suicidul asistat pentru persoanele in varsta care „sufereau din cauza vieții”, dar nu a venit cu propuneri ferme.

Gert-Jan Segers, liderul partidului ChristenUnie, a spus: „In ce fel de societate dorim sa traim? Care e raspunsul la singuratate? Nu pot accepta ca asta inseamna sa-i dai unui om o pilula”. (Sursa: SPUC, 19 decembrie 2016)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here