Italia: reacții ale societății civile contra prezenței ideologiei de gen în școli

1292

Un pliant informativ difuzat de organizația parteneră ProVita Onlus din Roma, Italia, dezvăluie intensitatea luptei care se duce în această țară pentru protejarea copiilor de ideologia homosexualistă și de cea de gen. Iată traducerea integrală a pliantului „Teoria gender în societate și în școală”, realizat de Pro VITA Onlus și de organizația „Juriști pentru Viață”. Notele explicative ne aparțin.

Să apărăm viitorul copiilor noştri

UNAR (Biroul Naţional Impotriva Discriminării Rasiale), care operează în Departamentul pentru Egalitatea în Şanse al Guvernului Italiei aplică “strategia naţională împotriva discriminării bazată pe identitatea de gen şi orientare sexuală”, cu ajutorul unor cursuri de formare în universităţi, cursuri pentru aducerea la zi a profesorilor pentru care plăteşte Institutul Beck, ce este clar de partea mișcării LGBT (Lesbiene, Homosexuali, Bisexuali şi Transgender) pentru a produce şi distribui cărţi pe tema „educație despre diversitate” în şcoli generale şi licee.

Tot UNAR a publicat un ghid ce va trebui urmat de jurnalişti când vorbesc despre homosexuali: de exemplu nu se poate scrie “prostituate trans” ci “lucrători sexuali”; nu “utere în chirie” [mama surogat, n. red. CV] ci “gestaţie de sprijin”. Este un adevărat atac la libertatea de presă şi de opinie. Şi cel din urmă Decret Carrozza [ministrul Educației în Italia 2013-2014, n. red. CV], din toamna anului 2013, art. 16, litera d, urmărea formarea profesorilor “… în respectul diversităţilor şi a egalităţii de şanse și gen şi pentru depăşirea stereotipelor de gen”.

La Roma, Milano şi Florența sunt eliminaţi „mama” şi „tata” din fişierele pentru înscrierea elevilor şi sunt înlocuiţi de „părinte 1” şi „părinte 2”. La Liceul Giulio Cesare din Roma se citeşte cartea „Eşti cum eşti” care descrie, printre altele, un raport sexual oral între bărbaţi. În multe grădiniţe, spre exemplu la Armando Diaz din Roma şi la Umberto I din Camposanpiero, a fost eliminată Ziua Tatălui.

Ideologia aşa zisei identităţi de gen a produs faimosul “DDL Scalfarotto” [propunere de lege împotriva homofobiei şi a transfobiei a lui Ivan Scalfarotto, activist homosexual și fost subsecretar de Stat pentru Educație în guvernul Renzi, n. red. CV] ce de fapt are obiectivul de a limita libertatea de expresie şi de gândire pentru cei care nu au o viziune asupra societăţii conformă cu aceea a comunităţii LGBT.

Gianfanco Amato [avocat pro-familie, n. red. CV] şi Jurişti pentru Viaţă primesc sute de sesizări din partea familiilor care vor să reacţioneze la această adevărată propagandă homosexualistă şi au prezentat petiţii la Curtea de Conturi din Lazio şi la TAR împotriva iniţiativelor UNAR, graţie suportului primit de la Pro Vita Onlus.

Asociaţia Pro Vita a prezentat propria petiţie la autorităţile competente, semnată de peste 10 mii de cetăţeni, împotriva strategiei naţionale a UNAR şi a directivelor OMS în privinţa educaţiei sexuale în şcoli. Cu scopul aparent de a combate discriminarea, organizaţiile homosexualiste vor să intervină în educaţia fizică, psihică şi spirituală a fiilor noştri deja de la o vârstă fragedă, impunându-le drept normal un model de sexualitate la limita patologicului, sustrăgând familiei naturale datoria primară la educarea şi formarea individului.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

O altă tentativă de a demola instituţia Familiei aşa cum este stabilită de articolul 29 din Constituţie este propunerea pentru reglementarea Uniunilor Civile [între timp devenită lege în 2016, n. red. CV].

Teoria Gender

Prin “teoria gender” (sau “teoria de gen”, studii de gen, ideologia de gen/gender) se înţelege teoria prin care “nu suntem femei sau bărbaţi pentru că ne-am născut cu anumite identităţi fizice, ci doar dacă ne recunoaştem astfel”. După teoria gender, sexul persoanei este considerat un factor strict biologic şi anatomic, în timp ce genul (gender) reprezintă o creaţie culturală cauzată de factori externi, deci bărbaţii sunt bărbaţi pentru că sunt educaţi astfel şi acelaşi lucru este valabil pentru femei.

Genul (gender) deci nu este strict corelat cu sexul biologic, iar o persoană se poate simţi intr-o zi femeie şi în ziua următoare bărbat. Sau lesbiană, homosexual, bisexual sau transsexual (celelalte genuri).

Deci după această absurdă şi periculoasă idee, sexualitatea nu mai depinde de natura umană, ci devine o liberă alegere, chiar ideologică, înrădăcinată în nivelul biologic şi chiar variabilă în timp.

Sfaturile noastre pentru părinţi

Când înscrieţi copiii dumneavoastră la şcoală, verificaţi planul ofertei formative al şcolii, asigurându-vă că nu există conţinuturi derivate din teoria gender. Cuvintele cheie la care trebuie fiţi atenţi sunt: educaţie sexuală şi afectivă, agresivitate homofobică, relaţie între genuri, homofobie, depăşirea stereotipelor de gen, relaţii între genuri, toţi aceștia fiind termeni în spatele cărora adesea se ascunde o îndoctrinare de gen. În timpul anului şcolar este probabil ca unitatea școlară să organizeze cursuri în privinţa teoriei de gen atât pentru părinţi şi profesori, cât şi lecţii sau cursuri directe pentru elevi.

În primul caz, este bine să discutați cu alţi părinţi din clasă pentru a verifica împreună documentaţia propusă. În cel de-al doilea caz, vă sugerăm să convocaţi o şedinţă între părinţi şi profesori pentru a înfruntă subiectul şi pentru a cunoaşte conţinutul formativ al acestor cursuri şi cine le-a autorizat.

Puteţi convoca un consiliu de clasă extraordinar în privinţa acestui subiect, în cazul în care institutul refuză să asculte cererile dumneavoastră  şi constrâng copiii dumneavoastră să frecventeze cursuri despre teoria gender; contactaţi directorul şcolii sau inspectorul şcolar judeţean pentru a cere suspendarea iniţiativei.

În plus, trebuie să ţineţi sub control proiectele educative extraşcolare, pentru a verifica lipsa inițiativelor în privința teoriei gender.

În cazul în care cererile dumneavoastră nu ar fi ascultate, vă sfătuim să ţineţi acasă copiii dumneavoastră în timpul acestor “lecţii”.

Asociaţiile noastre sunt la dispoziţia dumneavoastră pentru orice problemă şi pentru asistenţă: (campanii informative, asistenţă legală etc.) pentru a contrasta aceste iniţiative absurde şi înşelătoare, nu ezitaţi să ne contactaţi.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here