America nu va redeveni măreață, până ce noi nu redevenim buni (de Don Feder)

1914

Ca slogan de campanie, „să facem America măreață din nou” al lui Trump nu a fost rău – mai ales în comparație cu „mai buni împreună” al lui Hillary Clinton. Dar la mai mult de două luni după sfârșitul campaniei din 2016, chiar și suporterii lui Trump au doar o idee vagă despre ce poate însemna „să facem America măreață”.

Stânga, care are o obsesie cu rasa, a insinuat că într-adevăr asta înseamnă „să facem America albă din nou”. Într-una din uimitoarele lor parade logice, Democrații au motivat că din moment ce Trump vrea să deporteze străinii ilegali, care sunt în majoritate ne-albi, scopul real al aplicării forțate a legii imigrației este de a face America „mai albă” – ca și când securitatea națională, controlul criminalității sau corectitudinea față de salariații cu venituri mici nu ar putea fi în nici un fel luate în considerare.

Platforma politică a lui Trump a inclus siguranța frontierelor, reconstrucția armatei, crearea de locuri de muncă, negocierea de acorduri comerciale realiste și dezvoltarea industriei energetice interne – toate obiective care merită, chiar necesare. Căci nu politicile, ci valorile, au făcut America măreață odată. Numai prin redescoperirea acelor virtuți țara noastră se va întoarce la fosta sa glorie.

„Să facem America măreață din nou” înseamnă că ea acum nu mai este măreață. De ce? Este măreția legată de economie? Suntem în al optulea an al stagnării din mandatul Obama, rata de creștere anuală nedepășind 3%.

Dar cea mai Măreață Generație a fost cea care a trecut prin Marea Criză, când șomajul se ridica la 25%. Atunci măreția acestei generații s-a bazat pe valori, nu pe prosperitate, care doar decurge din aceste valori.

Chiar dacă numai intuitiv, se pare că publicul înțelege că ceva este profund greșit. În 2016, doar 27% au spus că sunt mulțumiți de modul în care lucrurile merg în America. Puțin probabil că s-au gândit la ratele de impozitare, declinul periculos al cheltuielilor pentru apărare, sau opoziția față de Conducta Keystone [conductă industrială de țiței proiectată să străbată de la nord la sud Canada și SUA, subiect care stârnește foarte multă emoție și controverse din rațiuni diverse, n. tr.].

• Cum putem reface acea măreție, când anul trecut 780 de persoane au fost ucise în Chicago (orașul natal al președintelui Obama), asta însemnând o treime din numărul americanilor care au murit în Irak în peste 15 ani?

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

• Cum putem reface acea măreție, când, în același loc, patru brute au răpit și torturat timp de 24 de ore un om cu handicap mental, în timp ce strigau că-l urăsc pe Trump, transmițând totul în direct pe Facebook?

• Cum putem reface acea măreție, când un membru al Congresului afișează în Capitoliu o imagine cu un ofițer de poliție caricaturizat ca un porc care trage în demonstranți?

• Cum putem reface acea măreție, când liderii noștri mint constant cu privire la natura unui cult care mimează o religie și care ar putea aprinde al Treilea Război Mondial?

• Cum putem reface acea măreție, când refuzul de a sărbători „confuzia de gen” (în stilul ediției speciale a revistei National Geographic despre (așa-zisa) „revoluție gender”) este întâmpinat cu acuze de bigotism?

• Cum putem reface acea măreție, când familia, piatra de temelie a civilizației, dispare? Doar 26% din cei ajunși la maturitate în jurul anului 2000 (Millennials), cu vârste între 18 și 32 de ani, sunt căsătoriți, în comparație cu 36% din cei născuți în anii 60-70 (Generation X) și 48% din cei născuți în anii 50 (Boomers), în același stadiu al vieții.

• Cum putem reface acea măreție, când Congresul refuză să oprească sponsorizarea unui grup care a profitat din vânzarea de organe fetale?

• Cum putem reface acea măreție, când Hollywood-ul își aruncă deșeurile toxice peste restul națiunii, iar unul dintre cele mai de succes filme din 2015 a prezentat tortura sexuală ca „romantism”?

• Cum putem reface acea măreție, când tinerii din fiecare generație știu mai puțin despre istoria națiunii lor decât cei dinainte – când, pe un test grilă, doar 35% din elevii de clasa a 4-a au știut scopul Declarației de Independență (ai crede că măcar titlul le-ar fi putut dat un indiciu), sau când doar 43% din elevii de liceu au știut în ce jumătate de secol s-a luptat în Războiul Civil?

• Cum putem reface acea măreție, când un segment semnificativ al electoratului ar putea fi numit Gimme Bloc [milogi, aluzie la percepția unui număr însemnat de tineri că statul ar trebui să fie obligat să le asigure educație și slujbe, ceea ce în cultura americană în care statul are în mod tradițional un rol redus este foarte neobișnuit, n. tr.]?

• Cum putem face America măreață din nou, când atât de mulți tineri cred că dușmanii noștri au tot dreptul de a ne urî – când cred că America este definită prin rasism, agresivitate, vânători de vrăjitoare și exploatarea minorităților și a persoanelor din lumea a treia?

• Cum putem face America măreață din nou, când sunt mai mulți Millennials-ii care ar vota pentru un socialist (45%) decât cei ce au o părere favorabilă despre capitalism (42%) și sunt doar 37% cei ce au o părere „foarte nefavorabilă” despre comunism, o ideologie responsabilă de uciderea a aproape 100 de milioane de oameni în secolul XX?

• Cum putem face America măreață din nou, când religia este într-un declin constant? Numărul americanilor fără nici o afiliere religioasă s-a ridicat de la 16,1% în 2007 la 22,8% în 2014, cu 29% dintre Millenials?

Măreția începe în inimă și în minte.

În eseul lor „Șapte lecții de bărbăție de la Măreața Generație” [supranume dat generației de sacrificiu a marii Crize economice din anii 1930, n. tr.], Brett și Kate McKay au spus că trăsăturile definitorii ale veneratei generații erau simțul responsabilității, cumpatărea, smerenia, loialitatea în dragoste și munca din greu.

Generații de americani au năzuit după virtute, au crezut că au fost meniți unui țel înalt, au fost recunoscători pentru ce au avut și au fost dispuși să se sacrifice pentru credință, familie și libertate.

Să ne gândim la un citat atribuit de obicei lui Alexis de Tocqueville (marele observator al vieții americane din sec al XIX-lea):

„Am căutat măreția și geniul Americii în porturile ei mari și râurile ei largi – și nu am găsit-o acolo… în câmpurile ei fertile și pădurile ei fără margini – și nu am găsit-o acolo… în minele sale bogate și negoțul ei prosper – și nu am găsit-o acolo… în Parlamentul ei democratic și în Constituția ei fără egal – și nu am găsit-o acolo. Abia când am intrat în bisericile ei și i-am discursurile înflăcărate de cinste din amvoane, am înțeles secretul geniului și al puterii ei. America este măreață pentru că este bună, iar dacă America va înceta vreodată să fie bună, va înceta și să mai fie măreață.”

Nu vom redeveni măreți până când nu vom redeveni buni – înțelegând ce este binele și fiind dispuși a-l apăra neabătuți. Agenda lui Trump poate fi foarte bună pentru America, dar nu va reface America măreață. Numai noi putem face acest lucru – prin lupta cu Sistemul, la fiecare pas.

 

Don Feder este Director de comunicare al Congresului Mondial al Familiilor, organizație cu sediul în SUA care promovează valorile conservatoare ale familiei și libertății religioase. Consultant politic și de comunicare. A fost colaborator la publicația Boston Herald. Tradus și publicat cu acordul GrassTopsUSA după originalul de la www.grasstopsusa.com/df011617.html.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

 1. „Abia când am intrat în bisericile ei și i-am discursurile înflăcărate de cinste din amvoane, am înțeles secretul geniului și al puterii ei. ”

  Erezii .Nicio legatura cu invataturile Mantuitorului.Luarea cuvintelor Mantuitorului in desert,in scopuri meschine.

  „America este măreață pentru că este bună, iar dacă America va înceta vreodată să fie bună, va înceta și să mai fie măreață.””

  N-a fost niciodata.De fapt,America a devenit cunoscuta drept „tara tuturor posibilitatilor”…depinde de interpretarea fiecaruia daca e de bine…sau e de rau.

  ” Cum putem face America măreață din nou, când religia este într-un declin constant? Numărul americanilor fără nici o afiliere religioasă s-a ridicat de la 16,1% în 2007 la 22,8% în 2014, cu 29% dintre Millenials? ”

  Consecinta normala a burtii prea-plina.Consecinta normala a erei „dumnezeului tehnologic” .

  ” Cum putem face America măreață din nou, când sunt mai mulți Millennials-ii care ar vota pentru un socialist (45%) decât cei ce au o părere favorabilă despre capitalism (42%) și sunt doar 37% cei ce au o părere „foarte nefavorabilă” despre comunism, o ideologie responsabilă de uciderea a aproape 100 de milioane de oameni în secolul XX? ”

  Mituri.De regula SUA a sustinut regimuri criminale(care erau anti-socialeste) ,narco-state si state esuate.Foarte des.America Latina si de Sud sunt exemplul perfect.Fidel Castro e un model de apreciat(care a reusit sa transforme Cuba dintr-o tara a „mob-ilor” din SUA intr-o tara independenta;e foarte iubit si acum) .Socialismul e consecinta unei conservatorims rau aplicat (si inteles) .Motiv pentru care organizatiile de stanga au aprut imediat si in SUa (dupa toate dovezile,multe au aparut de fapt sub umbrela CIA ,unor institutii obscure ca Tavistock sau a activistilor de stanga evrei-foarte multi ).Cum spunea un preot:”Comunismul in ROmania a fost consecinta nerusinarii oamenilor,a pierderii credintei „.Totul a a avut un rost.Inclusiv comunismul in Romania.

  De ce nu putem odata pentru totdeauna ca aceeasi reteta nu se poate aplica la toti?Ce ar fi fost China azi fara comunism,ulterior aceast socialism-capitalism controlat de stat?O tara frumoasa in care mergeam la plimbarica si vedeam peste tot misionari protestanti,dar cel mult o putere fara forta de a contracara hegemonia dominanta …
  S-a omorat in China?Foarte tare ! De parca in SUA nu era la moda eugenismul si lichidarea negrilor .Sport national,cu multe necunoscute pentru marea masa.
  De ce nu putem intelege ca o economie mixta ar fi recomandata?De ce sa judecam tarile in care domina socialismul(dupa ce au avut o istorie grea,in care se balaceau la fundul sacului civilizatie,romano-catolici ,dar fara sa inteleaga macar cu ce se mananca crestinismul) .Doar vedem ce a facut cu tara noastra o guvernare zisa de dreapta…nu putem inchide ochii.Omul de rand ii dispretuieste pe acei politicieni si pe intelectualii care i-au sustinut.

  O perspectiva ortodoxa a economiei (subliniind atat relele capitalismului ,cat si relele din socialism)

  http://www.estica.eu/article/ce-facem-cu-bogatia-comentarii-la-o-omilie-sfantului-vasile-cel-mare/

  Sa ne ghidam dupa Sfantul Vasile,nu dupa Adam Smith si alti eretici protestanti.

  Numai vorbesc de faptul ca „socialist” nu inseamna „anti-capitalism”.Iisuse Hristoase…pe ce lume traim.Suntem pe un site pro-viata (pe care il apreciez,sa stiti) cu influente din SUA …dar o minima cunoastere a termenilor.”Comunist” ar fi insemnat cu totul altceva.Pana la urma…nu era Putin vazut de multi americani(banuiesc ca nu pro-lGBT de stanga,socialisto-comunisto-marxisto) ca un adevarat barbat de stat?

  „Cum putem face America măreață din nou, când atât de mulți tineri cred că dușmanii noștri au tot dreptul de a ne urî – când cred că America este definită prin rasism, agresivitate, vânători de vrăjitoare și exploatarea minorităților și a persoanelor din lumea a treia? ”

  E corect.Cenzurarea adevarului istoric nu ar trebui sa fie practica istoricilor…ci a propagandistilor din Mega Bisericile Penticostale Sioniste . Istoria nu ar trebui sa fie supusa cenzurarii din partea politicienilor(socialisti sau republicani) .S-au scris carti foarte serioase despre soarta amerindienilor din SUA,raspunzand pana la umra unei intrebari legitime:”de ce nu mai vad amerindieni in SUA cand merg in SUA ?” .Nepartizane.Si despre sclavagism s-a mai scris.Si s-a vazut ca atat sudisti cat si cei din nord erau niste marlani,dar Lincoln mai ales(ca mintea ca porcu’) .Cautati carti pe aceasta tema.Sa nu uitam ca s-a ajuns la un razboi rusinos pe teritoriul SUA…ce ce demonstreaza ca SUA nu va fi niciodata pe deplin unita.Multi se asteapta ca in viitor SUA sa se rupa in state independente.Vom vedea.Asa ar trebui.

  „Cum putem reface acea măreție, când un segment semnificativ al electoratului ar putea fi numit Gimme Bloc ”

  Ura fata de „asistatii” social s-a observat si in Romania(mai ales in timpul Basescu) . Adica antipatia fata de „specimenele” care poate nu au reusit in viata.In America trebuie sa fi de succes,altfel…te vor hrani cu biberonul cei de la secte(ca sa mai castige vreun adept) .
  Statul a avut mereu rolul lui (chiar si acela de a da de lucru tuturor,cum s-a observat mai ales in comunism;multi isi aduc aminte cu placere de acea perioada…ce paradox) .

  „Cum putem reface acea măreție, când Hollywood-ul își aruncă deșeurile toxice peste restul națiunii, iar unul dintre cele mai de succes filme din 2015 a prezentat tortura sexuală ca „romantism”? ”

  Ar trebui sa mai faca niste filme despre „eroii” americani din Iraq…ca n-a mai facut demult (nu sunt deacord in general cu industria numita „Hollywood”…laboratorul de vise necrestin) .

  „Cum putem reface acea măreție, când liderii noștri mint constant cu privire la natura unui cult care mimează o religie și care ar putea aprinde al Treilea Război Mondial? ”

  Penticostalismul radical de dreapta? (Clinton e pe’aproape)

  „Cum putem reface acea măreție, când un membru al Congresului afișează în Capitoliu o imagine cu un ofițer de poliție caricaturizat ca un porc care trage în demonstranți? ”

  Nu e de glumit cu militarizarea politiei(FEMA) .Dar nici cu Black Lives Matter(organizatia lui Soros) nu e de glumit.

  Cam atat am avut de adaugat.Sunt un spirit critic.Sper ca nu v-am adus atingeri majore convingerilor voastre.Pana la urma…ne putem exprima liber,cred..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here