VIDEO Marie Stopes International prestează avorturi ilegale în Uganda. Copiii avortați sunt aruncați la toaletă

1670

Potrivit unui videoclip difuzat recent, furnizorul de servicii de avort Marie Stopes International (MSI) a efectuat avorturi ilegale în Uganda, aruncând corpurile copiilor avortați direct în sistemul de canalizare și ascunzând ca procedură de rutină această practică de agenția pentru ajutor în străinătate a SUA, USAID.

Acuzațiile au fost expuse într-un material video șocant, Killing Africa (Uciderea Africii), produs de organizația engleză Culture of Life Africa, care are sediul la Londra (videoclipul mai jos).

Desire Kirabo, fostă membră a personalului clinic al MSI din Uganda, a declarat într-un interviu acordat președintei și fondatoarei Culture of Life Africa, Obianuju Ekeocha, că „totul se centra pe avort”, contrar celor ce i s-au spus atunci când s-a angajat la clinică în anul 2011, și anume că clinica oferă servicii de „planificare familială”.

Kirabo a afirmat că descoperirea adevărului „a fost o lovitură. Nu credeam că există o organizație care încalcă legea în Uganda.”

Kirabo, care a reclamat inițial MSI într-un litigiu pentru concediere abuzivă, în 2012, a declarat că metoda utilizată la clinică, și anume aspirația manuală, era dureroasă. „Oamenii [femeile – n.t.] plângeau tot timpul și țipau” deseori, în ciuda faptului că li se administrau analgezice, iar personalul clinicii dădea radioul mai tare în sala de operație, pentru ca femeile care își așteptau rândul la ușă să nu poată auzi.

Potrivit lui Kirabo, se făceau avorturi la fete cu vârsta chiar și de 16 ani, dar personalul MSI nu întreba niciodată cum au rămas însărcinate sau dacă au fost violate sau molestate de rude.

„Principala motivație era de a face avortul. Nu îi interesa să afle ce și cum.”

Avorturile erau efectuate la fete și femei în ziua în care acestea se prezentau la clinică, fără a le lăsa „niciun timp de gândire, absolut deloc”, a afirmat Kirabo. Mai mult, avorturile erau făcute de asistenți medicali, nu de medici.

Corpurile copiilor avortați erau eliminate neceremonios, a dezvăluit Kirabo:

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

„Înainte de 14 săptămâni, erau aruncați în toaletă. După 14 săptămâni, în latrina de afară.”

Toate activitățile de avort erau acoperite la vizitele la clinică efectuate de oficialii USAID în scopul verificării utilizării fondurilor.

„Ne spuneau să ascundem echipamentele de avort, pentru că USAID nu se ocupă cu avorturi. Așadar, ei nu au aflat niciodată.”

Videoclipul relevă, de asemenea, într-un interviu cu David Paton de la Universitatea din Nottingham, că guvernul britanic acordă 4,5 milioane de dolari pe an pentru Marie Stopes International, pentru ceea ce organizația numește „servicii de sănătatea reproducerii” în țările aflate în curs de dezvoltare. Materialul video afirmă, de asemenea, că guvernele din SUA, Canada, Danemarca, Australia, Olanda și alte țări susțin Marie Stopes International cu subsidii ce totalizează 250 milioane de lire sterline (304 milioane USD) anual.

Ekeocha a opinat:

„Contribuabilii ar putea, într-adevăr, să fie ultragiați că fondurile lor ajung, direct sau indirect, la o organizație care prestează avorturi ilegale.”

Paton i-a declarat lui Ekeocha că persoanele ultragiate trebuie să „sensibilizeze populația cu privire la aceea ce fac aceste organizații [și] să pună presiune pe parlamentari și membrii Camerei Lorzilor pentru a determina guvernul să își schimbe politicile.”

Marie Stopes International și alte organizații dedicate răspândirii avortului argumentează că legislația din Uganda este neclară. Acestea susțin că, în fiecare an, sunt efectuate sute de mii de avorturi ilegale, care cauzează până la 1.500 de decese materne.

Totuși, Stephen Phelan de la organizația pro-viață Human Life International a declarat pentru LifeSiteNews:

Marie Stopes sunt cei care efectuează avorturi ilegale în Uganda. Apoi, argumentează că decesele pe care ei le cauzează dovedesc că avorturile ar trebui legalizate. Este o înșelătorie demonică. Nu ne surprinde nimic din descoperirile lui Uju [Ekeocha].”

Phelan a menționat că cifrele pentru avorturile efectuate în Uganda sunt „contradictorii, uneori se specifică 300.000, alteori 400.000. Sunt pure invenții.”

Marie Stopes International nu a răspuns la solicitarea de comentarii a LifeSiteNews.

Preluare de pe LifeSiteNews


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here