ACTUALIZARE Sistarea fondurilor americane pentru organizațiile pro-avort străine ar putea deveni permanentă

1214

Memorandumul prezidențial referitor la „Politica Mexico City”, prin care președintele american Donald Trump a sistat finanțarea avorturilor sau a lobby-ului pro-avort efectuate în afara țării nu doar reinstituie interdicția ridicată de Obama în 2009, dar este actualizat și modernizat pentru a ține seama de faptul că foarte multe organizații care lucrează în domeniul sănătății reproductive au devenit cei mai mari proponenți ai avortului.

Conform Republicanului Chris Smith, membru al Camerei Reprezentanților și președintele Grupului Pro-viață din Congresul american,

„Prin redirecționarea veniturilor din taxe de la industria internațională a avortului, Președintele Trump a reinstituit protecția afirmativă a vieții nenăscuților și mamelor lor. Există consens politic că banii din taxe și impozite nu trebuie să finanțeze avorturi și industria avorturilor.”

„Fără această protecție, ONG-urile străine care primesc bani de la guvernul SUA promovează și practică avortul în întreaga lume cu girul Statelor Unite”.

Smith explică și că aceste ONG-uri

„au inițiat și alte proiecte peste hotare pentru a răsturna legile pro-viață, impunând o nouă formă de colonialism care nu respectă culturile ce afirmă viața”.

Un grup de senatori Republicani – Mike Lee, Steve Daines, Jerry Moran, Ben Sasse, Ted Cruz, John Cornyn și Rand Paul au semnat o rezoluție a Senatului pentru a-și exprima „sentimentul Senatului că Politica Mexico City, sau o versiune modernizată a acesteia, ar trebui să fie stabilită permanent.

Senatorul Lee a adăugat

„Rezoluția este un document de sprijin al Congresului, cu rădăcini în istoria legislativă și executivă a acestuia, reprezentând voința majorității americanilor de a vedea mai multe restricții la finanțarea avorturilor – restricții pe care președintele Trump le poate impune imediat – aplicate la cheltuirea banilor din surse publice pentru ajutor acordat în afara țării.” 

Cei doi giganți ai industriei avortului care sunt cel mai afectați de această politică pro-viață – International Planned Parenthood Federation (IPPF) și Marie Stopes International (MSI) – au afirmat din nou că nu se vor supune noilor reguli și deci devin neeligibili pentru finanțare federală americană.

Suma care urmează să fie redirecționată de la promotorii avortului către alte scopuri este de circa 600 milioane USD anual, din care Planned Parenthood pierde circa 100 de milioane USD anual.

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație – UNFPA – va fi de asemenea afectat de măsură întrucât se află în complicitate cu programele de control al populației din China, care implică de rutină avorturi forțate și sterilizare forțată pentru a obliga la respectarea legilor anti-nataliste ale țării. Website-ul UNFPA pentru China include un număr de raporturi cu privire la programele și finanțarea care includ servicii de sănătate sexuală și reproductivă.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Avem convingerea că noile politici ale administrației Trump sunt un mare pas înainte față de precedentul guvern american și de viziunea acestuia și a aliaților săi din industria avortului, care afirmă permanent că avortul este o soluție pentru eradicarea sărăciei și un component al dezvoltării sustenabile. Avortul este în fapt un act ilegitim, chiar atunci când este legal, prin care se pune capăt vieții unei ființe umane fără vină; atunci când este încurajat și finanțat sistematic de către stat are consecințe dramatice nu doar prin efectele sale directe, cât prin instituirea unei „culturi a morții” ale cărei efecte le resimțim azi din plin în România.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here