VIDEO „Viața câștigă din nou în America”. Vicepreședintele Mike Pence la Marșul pentru Viață din Washington DC

2535

Vineri, 27 ianuarie, pentru prima oară, un vicepreședinte american a luat cuvântul la Marșul pentru Viață din Washington DC, cea mai mare manifestație pro-viață anuală din SUA, cu sute de mii de participanți. Discursul vicepreședintelui Mike Pence marchează o schimbare radicală și pozitivă în direcția politică, fiind o încurajare de a readuce în discuție nu numai respectul pentru viața și demnitatea fiecărei persoane ca temelie a unei societăți sănătoase, ci și dragostea de Dumnezeu și respectul pentru o Constituție și o istorie a Americii care multă vreme au fost batjocorite și desconsiderate de curentul progresist.

„Vă mulțumesc, Karen și Charlotte, și vă mulțumesc tuturor în numele președintelui Donald Trump, soției mele Karen și fiicei mele Charlotte.

Bun venit tuturor în Washington DC pentru cea de a 44-a ediție anuală a Marșului pentru viață. Este o zi bună. Este cea mai bună zi pe care am văzut-o pentru Marșul pentru viață, în mai multe feluri.

Mă face foarte umil să stau astăzi în fața dumneavoastră. Mă face foarte umil să fiu primul vicepreședinte al Statelor Unite care a avut vreodată privilegiul de a participa la acest eveniment istoric.

Cu peste 240 de ani în urmă, fondatorii noștri au scris cuvinte care și-au transmis ecoul peste veacuri.

Aceștia au declarat că aceste adevăruri sunt de la sine înțelese: că noi toți suntem dăruiți de Creatorul nostru cu anumite drepturi inalienabile și că printre acestea sunt dreptul la viață, libertate și căutarea fericirii.

Acum 44 de ani, Curtea Supremă s-a îndepărtat de primul dintre aceste idealuri perene.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Dar astăzi, peste trei generații, datorită fiecăruia dintre voi și a miilor de oameni care sunt cu noi, în marșuri ca acesta pe teritoriul întregii națiuni, viața câștigă din nou în America.

Acest fapt este evident în alegerea unei majorități pro-viață în Congresul Statelor Unite ale Americii. Dar este evident, în primul rând, în alegerea istorică a unui președinte care susține o Americă mai puternică, o Americă mai prosperă și un președinte care, sunt mândru să spun, susține dreptul la viață – președintele Donald Trump.

Președintele Trump mi-a cerut să fiu astăzi aici, alături de dumneavoastră. M-a rugat să vă mulțumesc pentru sprijinul dumneavoastră, pentru faptul că susțineți viața și pentru compasiunea dumneavoastră pentru femeile și copiii din America.

În urmă cu o săptămână, pe treptele Capitoliului am văzut inaugurarea celui de al 45-lea președinte al Statelor Unite. Vă spun din experiență proprie că președintele nostru este om cu umeri lați și o inimă mare. Viziunea sa, energia sa, optimismul său sunt fără margini și știu că vom face America măreață din nou.

Din prima zi în funcție, și-a onorat promisiunile față de poporul american.

Vreau să vă spun că, la 1600 Pennsylvania Ave., avem de gând să ne onorăm promisiunile.

De aceea, luni, președintele Donald Trump a reinstituit Politica de la Ciudad de Mexico, pentru a împiedica finanțarea din ajutorul extern a organizațiilor ce promovează sau prestează avorturi în întreaga lume.

De aceea, această administrație va colabora cu Congresul pentru a pune capăt finanțării avortului sau a prestatorilor de avorturi de către contribuabili, și vom dedica aceste resurse serviciilor de sănătate pentru femeile din America.

Și de aceea, săptămâna viitoare, președintele Donald Trump va anunța un membru nominalizat al Curții Supreme care va respecta libertățile date de Dumnezeu care sunt consacrate în Constituția noastră, în tradiția marelui și regretatului judecător Antonin Scalia.

Știți, viața câștigă în America. Și ziua de astăzi este o celebrare a progresului pe care l-am făcut în această cauză. Știți, de multă vreme cred că o societate poate fi judecată după modul în care avem grijă de cei mai vulnerabili membri ai acesteia: cei vârstnici, cei infirmi, cei dizabili și cei nenăscuți.

Am ajuns la un moment istoric în cauza pentru viață. Și trebuie să venim în întâmpinarea acestui moment cu respect și cu compasiune pentru fiecare american.

Viața câștigă în America din multe motive.

Viața câștigă prin avansul constant al științei, care aruncă lumină asupra momentului când începe viața, tot mai mult, în fiecare zi. Viața câștigă prin generozitatea a milioane de familii adoptive, de a-și deschide inima și casa copiilor aflați în nevoie. Viața câștigă prin compasiunea îngrijitorilor și a voluntarilor de la centrele pentru criza de sarcină și organizațiile religioase care deservesc femeile în orașele de pe întreg teritoriul țării.

Și viața câștigă prin conversațiile de suflet dintre mame și fiice, dintre bunici și nepoate, dintre prieteni la masa din bucătărie și la o cafea, în campusurile universitare. Adevărul este spus. Compasiunea învinge comoditatea. Și speranța înfrânge disperarea.

Într-un cuvânt, viața câștigă în America datorită dumneavoastră, tuturor.

Așadar, vă îndemn să mergeți mai departe. Dar, după cum stă scris, „Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii”. Această mișcare să fie cunoscută pentru dragoste, nu pentru mânie. Această mișcare să fie cunoscută pentru compasiune, nu pentru confruntare. Când vine vorba de rațiunile inimii, nimic nu este mai puternic decât blândețea.

Cred că vom continua să câștigăm inimile și mințile generației care se ridică dacă inimile noastre, în primul rând, se frâng pentru mamele tinere și pentru copiii lor nenăscuți și dacă fiecare dintre noi facem tot ce ne stă în putere să le venim în întâmpinare oriunde s-ar afla, cu generozitate, fără judecăți.

Pentru vindecarea patriei noastre și pentru restabilirea unei culturi a vieții, trebuie să fim în continuare o mișcare care acceptă toți oamenii, ține la toți oamenii și arată respect pentru demnitatea și valoarea fiecărei persoane.

Înscrise pe zidurile Memorialului Jefferson stau cuvintele celui de-al treilea președinte al nostru, care ne-a certat, cu atât de mult timp în urmă, pentru a ne reaminti că Dumnezeu ne-a dat viața și ne-a dat libertatea.

În numele președintelui Statelor Unite și al micii mele familii, vă mulțumim pentru faptul că susțineți viața. Vă mulțumim pentru compasiunea dumneavoastră. Vă mulțumim pentru dragostea dumneavoastră pentru femeile și copiii din America.

Și vă asigurăm, vă asigurăm, că alături de dumneavoastră, nu vom slăbi eforturile, nu vom avea odihnă până ce nu vom restabili o cultură a vieții în America, pentru noi și pentru posteritatea noastră. Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Și Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii.”


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here