Un proiect de lege mai puternic decât Amendamentul Hyde

986

După ce președintele Trump a sistat complet finanțarea federală pentru organizațiile străine care efectuează sau promovează avortul, Congresul se pregătește să permanentizeze un amendament similar care privește asigurările de sănătate pentru cetățenii americani. Autor: Jonathan Abbamonte, 25 ianuarie 2017, Sursa: Population Research Institute.

Ieri, 24 ianuarie, Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care va impiedica definitiv utilizarea dolarilor contribuabilului american pentru avorturi.

Proiectul de lege, intitulat „Legea privind dezvăluirea asigurării avortului și avortul fără finanțare din banii contribuabilului 2017″ (H.R. 7), va modifica legea federală pentru a face Amendamentul Hyde permanent. In prezent, Amendamentul Hyde este supus aprobării Congresului in fiecare an, in creditele anuale sau in legea cheltuielilor omnibus.

In prezent, un proiect de lege complementar din Senat are 38 de coinițiatori. Proiectul de lege a fost inaintat Comisiei pentru finanțe a Senatului, unde se au loc audieri pentru a lua in considerare propunerea de numire a republicanului Tom Price ca secretar al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane. Președintele Trump a promis să semneze proiectul de lege, dacă acesta ajunge pe biroul lui.

La fel ca și Amendamentul Hyde, H.R. 7 împiedică nu numai ca banii contribuabililor să fie utilizați pentru a finanța procedurile de avort, proiectul de lege urmărește, de asemenea, să prevină utilizarea fondurilor federale pentru a subvenționa asigurările de sănătate, ce includ o acoperire a avortului. Din păcate, ca și Amendamentul Hyde, H.R. 7 include excepții pentru viol și incest.

Totuși, H.R.7 merge chiar mai departe decat Hyde in blocarea finanțării avortului de către contribuabili. Proiectul de lege va impiedica, de asemenea, ca facilitățile  de asistență medicală, deținute sau operate federal, să efectueze avorturi și va interzice medicilor si altor lucrători din domeniul sănătății, angajați de guvernul federal, să efectueze avorturi, atunci cand lucrează in calitate de angajați guvernamentali.

H.R. 7 extinde, de asemenea, protecțiile Hyde către toate finanțările intregului guvern federal, și nu doar la fondurile federale alocate anual pentru Departamentul de Sănătate și Serviciile Umane, cum făcea Amendamentul Hyde anterior.

Proiectul de lege, de asemenea, previne in mod specific ca subvențiile federale să fie utilizate pentru asigurările de sănătate, care includ o acoperire a avortului in cadrul schimburilor Legii Accesibile (Affordable) (ACA). In prezent, Amendamentul Hyde nu se aplică subvențiilor federale, creditelor sau reducerilor de costuri sub titlul ACA.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

In conformitate cu ACA, s-a lăsat la latitudinea statelor ca ele să decidă dacă să interzică sau nu acoperirea avortului in asigurările de sănătate de stat. Din cauza echilibrului de putere in multe state, unele legislaturi au fost in imposibilitatea de a renunța, lăsand mai multe planuri de asigurări de sănătate în schemele de stat, care plătesc pentru avort.

În unele state, ACA a lăsat multe familii care au fost impuse în schemele de stat cu nici o altă opțiune, decat aceea de a cumpăra un plan de asigurare de sănătate, care include o acoperire a avortului. Potrivit Family Research Council și Institutului Charlotte Lozier, in Hawaii, Massachusetts, Vermont, Washington și Alaska toate asigurările de sănătate de stat disponibile includ acoperirea pentru avort selectiv. Iar in statul California, toate planurile individuale de asigurare de stat sunt obligate să acopere avortul selectiv prin legea din California. [1]

Dar, indiferent de statul in care locuiesc, datorită ACA, toți americanii sunt obligați să plătească pentru subvenții de acoperire a avortului din contribuțiile lor.

Cum așa, ați putea intreba?

Planurile asigurărilor de sănătate, care includ o acoperire a avortului se califică pentru subvenții federale și reduceri ale cheltuielilor conform ACA. Banii folosiți pentru a oferi subvenții federale provin dintr-o varietate de surse, inclusiv de la Medicaid și Medicare, care sunt parțial finanțate din impozitele pe venit și salarii, respectiv. Drept rezultat, americanii din întreaga țară plătesc aceste subvenții de avort într-un fel sau altul.

În prezent, ACA prevede planuri ce includ acoperirea avortului ca să creeze un cont separat pentru a plăti pentru serviciile de avort, separat de primele utilizate pentru a finanța toate celelalte servicii furnizate in cadrul planului. Subvențiile federale nu ar trebui să poată intra în conturile serviciilor de avort din aceste planuri. Furnizorilor de asigurări de sănătate li s-a cerut, de asemenea, să colecteze o primă separată, special pentru acoperirea avortului, și orice deținător al unei polițe de asigurare ar trebui să vadă clar acoperirea avortului, detaliată ca taxă separată pe factura lor. Cu toate acestea, când Oficiul pentru Responsabilitate al Guvernului a investigat conformitatea cu legea, în urmă cu câțiva ani, a constatat că aproape toate cele 18 companii de asigurări  de sănătate inspectate, in acel moment, nu colectau separat primele pentru acoperirea avortului și nici unul dintre furnizorii inspectați nu defalcau acoperirea avortului, cum cerea legea.

H.R. 7 va elimina trucul contabil pus în aplicare de administrația Obama și va interzice ca subvențiile federale să fie îndreptate spre orice plan de asigurare de sănătate, care ar include o acoperire a avortului. Cei care își doresc o acoperire a avortului vor fi obligați să-l achiziționeze separat și o astfel de acoperire nu se califică pentru subvenții federale.

A-i forța pe toți americanii să plătească pentru acoperirea avortului in planurile de asigurări de sănătate inseamnă a imbogăți nu doar o industrie a avortului și așa extinsă, dar, de asemenea, inseamnă a incalca dreptul la protecția conștiinței. O majoritate covarșitoare a americanilor sunt de părere că contribuabilii nu ar trebui să fie forțați să subvenționeze avortul.

Potrivit unui sondaj lansat de Knights of Columbus / Marist in această săptămană, 61% dintre americani (cu o marjă de eroare +/- 1,9 puncte), fie „se opun”, fie „se opun cu fermitate” să plătească pentru avort din impozitele lor.

Nu este oare timpul ca Congresul să pună capăt finanțării avortului din banii contribuabililor?

[1] Cei care locuiesc in California incă mai au posibilitatea de a achiziționa o asigurare de sănătate, care nu include o acoperire a avortului selectiv, prin selectarea unui plan multi-statal din cadrul asigurărilor de stat California. Planurile multi-statale sunt planuri federale și, prin urmare, nu fac obiectul acestei restricții.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here