Congresul Mondial al Familiilor, ediția a XI-a, se va desfășura la Budapesta

Clădirea Parlamentului Ungariei (Országház)

A XI-a ediție a Congresului Mondial al Familiilor (World Congress of Families, WCF) se va desfășura la Budapesta, între 25 și 28 mai 2017, sub patronajul guvernului Ungariei. Ungaria are o reputație tot mai solidă ca țara cu una dintre cele mai prietenoase politici familiale din Europa.

Directorul WCF, Larry Jacobs, a declarat: „Congresul Mondial al Familiilor este încântat în legătură cu Congresul nostru de la Budapesta și toate celelalte evenimente programate în cele 5 zile ale Summit-ului Familiei de la Budapesta. Ungaria și-a demonstrat abilitățile de lider strategic ca avocat al familiei naturale din Europa. Suntem convinși că Congresul va întări rețeaua noastră internațională și va ajuta la lansarea unei noi alianțe globale pro-familie de țări dedicate ocrotirii căsătoriei, familiei și sanctității vieții umane.”

Comitetul de organizare este prezidat de d-na Katalin Novak, Secretarul de stat pentru Tineret, Familie și Afaceri Internaționale în guvernul condus de Viktor Orban. Ca o demonstrație suplimentară a devotamentului Ungariei către familie și credință, ministrul Zoltan Balog și d-na Novak conduc în aceste zile o delegație guvernamentală, care include oficiali din ambasade și membri importanți ai Parlamentului Ungariei, la Micul Dejun cu Rugăciune de la Washington DC.

Tema Congresului este „Building Family-Friendly Nations: Making Families Strong Again.” Cele mai multe sesiuni vor avea loc la Centrul Congreselor. Sunt așteptați circa 3.000 de delegați și participanți. Sesiunile speciale ale WCF XI vor include Forumul Global pentru Tineret și Lideri în devenire, Forumul Global al Liderilor de Afaceri și Forumul Global pentru Lideri Politici, care se va desfășura la Parlamentul Ungariei.

Lideri politici de înalt rang din Ungaria, politicieni și delegați sunt așteptați să se alăture celor circa 3.000 de participanți estimați de organizatori.

Evenimentul va mai include Forumul Demografic (25 mai), ale cărui lucrări vor fi deschise de premierul Orban, Congresul propriu-zis (26027 mai), conferința pro-viață pe tema campaniei Unul dintre Noi (One of Us) și se va încheia, pe 28 mai, cu Festivalul Familiei „Viva Familia” și o paradă pe străzile orașului istoric.

Activitatea Ungariei în apărarea familiei și a creștinismului este bine cunoscut în Europa. Adoptarea în 2011 a noii Constituții a adus definirea căsătoriei ca uniunea între un bărbat și o femeie și protejarea vieții umane de la concepție la moartea naturală. Astfel, dl. Orban s-a remarcat drept susținător necondiționat al valorilor creștine. Mai mult, de curând guvernul Ungariei a lansat un nou slogan național, „Ungaria, o țară pentru Familie”.

Istoric

Congresul Mondial al Familiilor a fost fondat sub umbrela Centrului Howard pentru Familii, religie și Societate (Howard Center for Families, Religion and Society) de reputatul scriitor și gânditor conservator american dr. Allan C. Carlson (articol la CulturaVieții.ro), pentru a afirma ceea ce denumește familia „naturală” (adică, întemeiată pe căsătoria monogamă bărbat-femeie) ca valoare fundamentală a unei societăți sustenabile, conform cu articolul 16 al Declarației Universale a Drepturilor Omului. WCF recunoaște de asemenea sanctitatea vieții și demnitate persoanei umane de la concepție la moartea naturală.

Prima ediție a WCF s-a ținut la Praga, în 1997. Următoarele au fost găzduite de Geneva (1999), Mexico City (2004), Varșovia (2007), Amsterdam (2009), Madrid (2012), Sydney (2013), Salt Lake City (2015) și Tbilisi (2016). Fiecare Congres este unic, cu o tematică proprie și cu evenimente paralele care își propun să dezbată aplicat provocările la adresa familiei de azi, la nivel național și internațional.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Delegațiile care participă la întrunirile Congresului sunt formate din persoane de cele mai variate specialități și interese, de la lideri pro-familie la sociologi, oameni de afaceri, politicieni sau părinți.

Rețeaua de colaboratori ai WCF se întinde în peste 80 de țări. Recent, proiectul WCF a fost preluat de Organizația Internatională pentru Familie (IOF), cu sediul de asemenea în State Unite și condusă de Brian Brown.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here