Începe „40 de zile pentru viață”

1327

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel internațional, campania „40 de zile pentru viață”, începe în data de 1 martie în România. Creștini din București, Baia Mare, Cluj, Iași, Năsăud și Timișoara se vor uni timp de 40 de zile în post, rugăciune și veghe pentru încetarea avorturilor, în perioada 1 martie – 9 aprilie.

Inițiativa, în denumirea ei originală 40 days for life, aparține unui grup de patru americani din statul Texas care în 2004 au ieșit pentru prima oară în stradă să se roage pentru viață în fața unei clinici de planificare familială. În timpul acelei ore de rugăciune a luat naștere ideea de a o prelungi timp de 40 de zile, număr care nu este întâmplător. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice.

În anii care au urmat, s-au alăturat campaniei și alte state americane, iar mai târziu și state europene. În România, inițiativa a luat naștere la Cluj, în anul 2015, când Iulia și Dan Călinescu au propus această mișcare cu rădăcini americane și în comunitatea creștină din Cluj. Ulterior, mai multe orașe din România s-au alăturat mișcării iar în această primăvară, 6 comunități vor ieși în stradă la veghe pașnică și rugăciune pentru a susține viața: București, Cluj, Iași, Baia Mare, Năsăud și Timișoara.

Iniţiativa 40 de zile pentru viaţă vine ca răspuns la numărul de avorturi amenințător de mare și la răspândirea acestui fenomen îngrijorător în ultimii ani. Misiunea campaniei este de a aduce împreună Biserica Universală într-un spirit de unitate timp de 40 de zile, pentru a atrage de la Dumnezeu harul schimbării inimilor și minților dinspre o cultură a morții înspre cea a vieții, punând astfel capăt avorturilor. Rezultatele în ceea ce priveşte salvarea vieţii sunt măsurabile. Până acum, campanii 40 de zile pentru viaţă au fost organizate în peste 500 de comunităţi, din aproape 40 de ţări. Mai mult de 12.000 de copii au fost declaraţi salvaţi de la avort. Numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar şi cu 28%.

Situația României în ceea ce privește acest aspect nu este una optimistă. În ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortați în România depășește numărul populației țării, fapt care poziționează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi doar în spitalele de stat. Media națională este de trei avorturi în viața unei femei, pe când în țările occidentale este de cel mult un avort.

Atunci când am primit viața, Dumnezeu a pus în mâinile noastre și cea mai mare armă a Sa pentru a o apăra: Iubirea. Campania 40 de zile pentru viață ne invită la post, rugăciune și veghe pașnică, după învățătura lui Cristos, pentru ca cel mai prețios dar să rămână neatins, pur, neîntinat. Inițiativa își propune să sensibilizeze societatea și să aducă la cunoștință existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om, începând din momentul concepției.

Pentru a proteja viața copiilor nenăscuți, viețile părinților și viitorul societății este necesară nu doar o atitudine pro-viață, ci și o practică pro-viață. Lupta pentru viață continuă în România! Toți cei care care prețuiesc viața, care dau valoare demnității umane și care se simt responsabili să apere ființa umană indiferent de statutul acesteia sunt invitați să vină în stradă la locurile de veghe și să se roage pentru încetarea avortului. Angajamentul la veghe se poate face oricând, accesând calendarul pe orașe la adresa 40.proviata.ro/veghe.

Vă încurajăm să fiți parte din această mare mișcare pro-viață care este atât de necesară în țara noastră! Vom fi în stradă și vă vom aștepta cu inimile deschise! Iar pentru cei care nu pot ajunge la locurile de veghe, rugați-vă pentru viață, pentru campanie și pentru noi! În comuniune, toate le învingem.

Domnul să ne fie călăuză și Viața să rămână întotdeauna unica opțiune și alegere! Pentru mai multe informații vă rugăm accesați pagina de facebook facebook.com/40dezilepentruviata sau pagina web 40.proviata.ro

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

  1. Canonul de la Maica Domnului pentru pruncii avortați (ce pot face mamele pentru a salva sufletele copiilor avortați) Un capitol foarte important în partea a II-a a cărții este dedicat femeilor care au făcut avorturi. Maica Domnului a lăsat Canon pentru ca toate mamele să își salveze pruncii avortați și să dea lumină copilului ușurând astfel și mama de păcatul comis. Pruncului avortat i se taie șansa de a se boteza și de se mântui, de aici și păcatul grav al mamei care face avort. Prin acest Canon se salvează sufletul copilului și se ușurează sufletul mamei. Canonul este detaliat în partea a doua a cărții și este dat de Maica Domnului prin Părintele Arsenie Boca și Moș Ilie.
    cartea se poate descarca gratuit in format PDF de pe site-ul:
    https://evolutioncoaching.leadpages.co/cartea-trezirii-neamului/
    Această carte este disponibilă gratuit cu încuvințarea Părintelui Pantelimon care îndeamnă la distribuire. Cartea trebuie să ajungă la cât mai mulți credincioși care să se alăture Lucrării prin faptele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here