In Rusia, ortodocsii si catolicii s-au angajat in protejarea vietii

813

In Rusia, ortodocșii și catolicii au dezvoltat impreună inițiative pentru protecția vieții.

„Este una dintre chestiunile asupra căreia ambele biserici sunt in acord complet, inclusiv in aspectele sale teologice. Aceasta facilitează acțiunile comun”, a declarat Peter Humeniuk, reprezentantul rus al Aid to the Church in Need. El a reamintit că „cele două Biserici impărtășesc preocuparea profundă pentru milioane de copii nenăscuți”. Atunci cand Papa Francisc și Patriarhul Moscovei Kirill s-au intalnit la Havana, acum un an, chestiunea protecției vieții a urmat imediat după discutarea chestiunii persecuției creștinilor din Orient și a fost „unul dintre principalele subiecte menționate in declaraţia lor comună”.

Astăzi, avortul este incă foarte prezent in Rusia, o consecință a anilor sovietici, cand mulți oameni il considerau o formă comună de planificare familială. „Această mentalitate are incă rădăcini adanci”, spune Peter Humeniuk, dar „conștientizarea acestei probleme este in creștere, căci au fost dezvoltate acțiuni și inițiative concrete, care să ajute femeile. Și nu doar din cauza ratei scăzute a natalității din Rusia”.  

Genethique.org, 24 februarie 2017


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here