VIDEO Camille Paglia: Lecții ale istoriei. Obsesia „transgender” este un semn al colapsului societății

1605

Autoarea feministă Camille Paglia vorbește despre mania „transgender” care a cuprins Occidentul și despre modul cum explozia de „identități de gen” este un semn recurent al colapsului cultural în istoria civilizației.

Dr. Camille Paglia este profesor la Universitatea de Arte din Philadelphia, SUA unde predă începând din 1984. Critic social, feministă și autoare a mai multe lucrări pe teme de literatură, arte vizuale, muzică și istoria cinematografiei, Paglia preferă tipul „originar” al feminismului, care a adus femeilor dreptul de vot și a promovat personalități precum Katharine Hepburn, Amelia Earhart sau Anne Morrow Lindbergh.

Feminismul „celui de al doilea val”, în încercarea sa de a distruge bărbații, distruge de asemenea femeile și cultura noastră comună, afirmă autoarea.

Confirm lui Camille Paglia, cel de al doilea val de feminism este o „otravă absolută care s-a răspândit pretutindeni în lume.” Vorbind despre originea acestui nou feminism, Paglia se referă la teoriile radicalei de stânga Betty Friedan din anii 1960, sunt bazate pe „denigrarea bărbaților” și „definirea bărbaților ca opresori și tirani de-a lungul istoriei”.

„Este o minciună absolută”, spune ea, „o extrapolare a nevrozelor acestor fanatici”, adăugând că prin încercarea de suprimare a realității diferențelor dintre sexe acest tip de feminism „pune de fapt femeile tinere în pericol.”

Paglia mai compară aceste idei cu Inchiziția întrucât „orice formă de dezacord, chiar din interiorul feminismului, este tratată ca o erezie” iar feministele de al doilea val provoacă distrugerea religiei și culturii tradiționale, având ca rezultat noua religie a corectitudinii politice.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here