Femeile Africii refuză „generozitatea” sponsorilor europeni ai avortului

935

Femei africane: DA nașterilor în siguranță, NU avortului!

În urma reinstituirii politicii „Mexico City” de către Statele Unite, finanțarea organizațiilor care furnizează servicii de avort în afara SUA, precum Federația Internațională a Paternității Planificate (International Planned Parenthood Federation), Marie Stopes International și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) va fi redusă drastic. Ca răspuns, patru guverne europene (Belgia, Danemarca, Olanda și Suedia) au organizat la Bruxelles o conferință de colectare de fonduri pentru avorturile în țările în curs de dezvolare pe data de 2 martie. Uniunea Europeană a avut un reprezentant la conferință, cu toate că UE nu are nicio competență în materie.

Citește și: Comisia Europeană confirmă că finanțează avorturi

Într-un mesaj video intitulat „Dictatura donatorilor înstăriți”, Obianuju Ekeocha, Președinta organizației Culture of Life Africa, a întrebat delegațiile europene la conferința „She Decides” (Ea decide) dacă este cineva care s-a obosit să întrebe, totuși, femeile africane cu privire la opinia lor despre finanțarea avortului în țările africane.

„Multe țări din Vest, inclusiv Canada și Olanda au decis să se reunească pentru a strânge fonduri. Nu fonduri pentru hrană în Africa. Nu fonduri pentru apă în Africa. Nu fonduri pe care africanii să le poată folosi după cum doresc. În loc de asta, ei se reunesc pentru a colecta milioane de dolari pe care îi dedică așa-numitului avort sigur. Ceea ce este de fapt cel mai demoralizant este că aceste țări occidentale nici măcar nu s-au gândit să îi întrebe pe africani ce doresc!”.

D-na Ekeocha citează cercetări cae arată că avortul este inacceptabil și complet contrar valorilor celor mai multe țări și societăți africane, indiferent de circumstanțe.

„Acesta este noul colonialism. Acesta este imperialism cultural. Aceasta este dictatura donatorilor înstăriți. Ceea ce noi cerem este sprijinul vostru pentru nașterea în siguranță a copiilor africani!”

Citește și: Scrisoare deschisă către Melinda Gates, de la o femeie africană

Printre alții, Comisarul European pentru Dezvoltare, Neven Mimica, directorul executiv al UNFPA, Babatunde Osotimehin, adjunctul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Kate Gilmore și asistentul Directorului General al Organizației Mondiale a Sănătății, Flavia Bustreo au fost prezenți la conferință.

În contextul european, evenimentul din Bruxelles ridică o serie de întrebări. Maria Hildingsson, Secretar General al Federației Europene a Asociațiilor de Familii Catolice (FAFCE) reamintește că UE nu are nicio competență în finanțarea serviciilor de avort:

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

„Așa cum se reamintește în Rezoluția adoptată de Parlamentul European pe 10 decembrie 2013, „Sănătatea și drepturile sexuale și reproductive, adesea interpretate ca incluzând accesul la servicii de avort, nu este parte a competenței Uniunii Europene”. Într-adevăr, „Formularea și implementarea politicilor privind drepturile sexuale și reproductive și educația sexuală în școli este de competența statelor membre”.”

D-na Hildingsson subliniază că conferința „Ea decide” cheamă explicit la finanțarea serviciilor de avort și se declară uimită că și Comisarul European al Dezvoltării ia parte la un astfel de eveniment:

„Atât UE cât și Consiliul European au făcut de-a lungul timpului că avortul nu este de competența niciunuia din aceste organisme  ceea ce vine în contradicție cu sprijinul fățiș acordat campaniei de colectare de donații „Ea decide”. Mai mult, aproape 2 milioane de cetățeni ai UE au semnat pentru inițiativa cetățenească „Unul dintre Noi” care solicită Comisiei să înceteze finanțarea pentru orice ajutor de dezvoltare care include avortul. FAFCE solicită d-lui Mimica să se abțină de la susinerea inițiativelor care exced competențelor unionale, mai ales a acelora care sun inconsistente cu tratatele. Există numeroase voci africane și europene care solicită ajutor pentru nașteri în siguranță și sănătate maternală – nu pentru avort.”

Citește și: Consiliul Europei: nu există un consens european în problema avortului


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here