„Recolta umană” / „Human Harvest”, film despre recoltarea ilegală de organe în China, proiectat la Parlamentul României

1148

Marţi, 25 aprilie, la Palatul Parlamentului, va avea loc proiecţia filmului “Human Harvest / Recolta Umană”, ce a primit numeroase premii internaţionale.

În acest film, nominalizaţii la Premiul Nobel pentru Pace, fostul secretar de stat canadian David Kilgour şi avocatul internaţional pentru drepturile omului, David Matas, investighează comerţul cu organe şi aduc în atenţia comunităţii internaţionale una dintre cele mai grave crime împotriva umanităţii – uciderea prizonierilor de conştiinţă pentru organe.

Evenimentul este organizat de grupul „Doctori împotriva Recoltării Forţate de Organe” (DAFOH) în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate şi familie şi Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi va avea ca invitaţi deputaţi, reprezentanţi ai organizaţiei de promovare a eticii în medicina de transplant, DAFOH şi mass media.

Citește și: Apariție editorială: „Organele statului – Abuzul transplanturilor în China”

Organizaţia „Doctori împotriva Recoltării Forţate de Organe” (DAFOH) a fost nominalizată în 2016 la Premiul Nobel pentru Pace, pentru determinarea cu care a expus, timp de un deceniu, în special în cadrul comunităţii medicale, practicile lipsite de etică ale transplanturilor de organe în China. DAFOH a primit sprijinul comunităţii medicale româneşti – fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae a scris prefaţa cărţilor „Organele Statului” (editată de directorul executiv al DAFOH) şi „Recoltarea Sângeroasă” după care este realizat filmul “Human Harvest / Recolta Umană”.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here