Studiu: Rata mare a sinuciderilor în rândul homosexualilor nu este cauzată de „homofobie”

Conform unui studiu publicat în Jurnalul European de Epidemiologie (European Journal of Epidemiologyhomosexualii care se căsătoresc sau trăiesc într-o formă de parteneriat au o probabilitate de 3 ori mai mare de a se sinucide decât heterosexualii angajați în astfel de relații. Autorii notează că acest fapt se confirmă „chiar și într-o țară în care există un climat comparativ tolerant față de homosexualitate, cum este Suedia.

Suedia este una din cele mai tolerante țări ale lumii din acest punct de vedere, unde chiar și Biserica oficială, Luteranismul, este prezidată de o femeie-episcop lesbiană. Prin contrast, nu prea mai există toleranță față de cei care subliniază sau afirmă imoralitatea stilului de viață homosexual sau riscurile de sănătate pe care acesta le presupune.

Citește și: INTERVIU: „Suedia pretinde că este tolerantă, dar în fapt este foarte intolerantă cu cei care au alte opinii decât majoritatea.” Interviu cu Ruth Nordstrom (Scandinavian Human Rights Lawyers)

Rezultatele studiului sunt similare altor numeroase studii din anii recenți, care au descoperit o relație puternică între comportamentul homosexual și o varietate de efecte negative, inclusiv în țări „liberale”. Comportamentul homosexual, care adesea presupune o promiscuitate pregnantă și instabilitate în relațiile interpersonale, are ca rezultat rate ale infecției cu HIV de 10-20% din populația homosexuală din ariile urbane, incidență ridicată a herpesului și infecției cu virusul cancerigen Epstein-Barr, a sifilisului, cancerului anal și a altor boli.

Concluzia inevitabilă este că pretenția adesea ridicată de lobby-ul homosexual că întotdeauna pentru suferințele acestora sunt de vină alții este falsă. Homosexualitatea este un stil de viață auto-distructiv care conduce la frustrare și disperare chiar și atunci când practic nu există nimeni pe care să îl acuzi de „homofobie”.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

  1. Cu cât atitudinile sociale fata de homosexualitate au devenit mai tolerante, cu atât asocierea între homofobia internalizată şi comportamente sexuale de risc a scăzut (Newcomb& Mustanski, 2010).
    Persoanele homosexuale cu rezidenţă în ţări care au interzis căsătoriile gay între 2000 şi 2005 au avut o crestere a simptomelor de depresie, de anxietate şi a altor simptome psihiatrice (Hatzenbuehler, McLaughlin, Keyes& Hasin, 2010).
    Distresul psihologic şi abuzul de alcool sunt mai ridicate in populatia homosexuala în ţările fără legi pentru căsătorii între persoane de acelaşi sex sau în comunităţile cu un climat religios homofob (Corona, Jannini& Maggi, 2014).
    Un studiu e doar o parte mica a cunoasterii. Nu puteti extrage concluzii stiintifice doar pe baza unui studiu, iar date multiple din cercetari de-a lungul anilor arata ca in general, homofobia internalizata din societate joaca un rol esential in problemele psihologice ale persoanelor homosexuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here