VIDEO Conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie” – intervențiile politicienilor

1025

Marţi, 25 aprilie 2017, la Palatul Parlamentului, a avut loc conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”, pe tema inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei și căsătoriei. Organizatorii evenimentului: ADF International și Coaliția pentru Familie.

Conferința a avut ca invitați specialiști de reputație internațională ȋn drept constituțional, jurişti, lideri politici, reprezentanţi ai Bisericilor şi cultelor creştine, precum și reprezentanți de organizații neguvernamentale și mass media. Printre invitați: Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie; Sophia Kuby, Director EU Advocacy, ADF International; Adina Portaru, Avocat, ADF International; prof. univ. dr. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului; prof. univ. dr. Pavel Chirilă, prof. univ. dr. Paul Negruț și pr. conf. dr. Constantin Necula, membri ai Comitetului de Inițiativă; deputații Florica Cherecheș, Daniel Gheorghe, Ioan Cupșa, Robert Sighiartău (PNL), Florin Iordache (PSD), Matei Dobrovie (USR), senatori etc.

Mai jos, discursurile câtorva dintre membrii Parlamentului prezenți la eveniment (Video: ProDocens Media / Coaliția pentru Familie):

Robert Sighiartău (PNL): „Suntem martorii unei revoluţii culturale care, dacă va triumfa, va avea repercusiuni dramatice asupra societăţii româneşti şi asupra viitorului copiilor noştri. Are potenţialul de a distruge însuşi conceptul de căsătorie şi libertatea religioasă.”

Ioan Cupșa (PNL): „Peste trei milioane de români au săvârşit un act de demnitate naţională care ar trebui să fie urmat de reacţii pe măsură ale reprezentanţilor poporului în Parlament. Politicienii n-au depus suficient efort”

Florica Cherecheș (PNL): „Sâmbătă am fost parte la întemeierea unei familii. A fiului meu. Îmi doresc să văd cât mai mulţi tineri care să-şi asume responsabilitatea întemeierii unei familii. […] Noi vorbim de drepturi și libertăți… nimeni nu vorbește despre responsabilitățile din familie și despre îndatoririle pe care le avem ca familie pentru această lume.”

Daniel Gheorghe (PNL): „Astăzi vedem cum tot soiul de forme de totalitarism care derivă din marile ideologii criminale ale secolului XX renasc sub diferite forme: unele îmbrăcate în haina corectitudinii politice, altele încearcă sa suprime libertatea în numele asa-zisei libertăți, sau să practice politici represive în numele unei false toleranțe.”

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Florin Iordache (PSD): „PSD va mobiliza cetăţenii la referendumul de revizuire a Constituţiei privind familia.” Camera va vota iniţiativa la începutul lunii mai.

Matei Dobrovie (USR):  „Sunt creștin și nu îmi e rușine cu asta și cred că dacă Parlamentul împiedică acest referendum, își pierde orice credibilitate.”

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei, ce are ca scop protejarea și sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

ADF International (ADFI) este o organizație juridică ce apără dreptul oamenilor de a-și exprima și de a-și manifesta liber credința religioasă. ADFI are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European și colaborează cu Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADFI a consiliat și a intervenit în mai mult de 50 de cazuri pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here