SUA: Unul din cei mai importanți lideri pro-viață, secretar de Stat în ministerul Sănătății

805
Charmaine Yoest, în perioada în care era președintă la Americans United for Life, vorbind la o reuniune în fața Curții Supreme de la Washington. Foto American Life League

Președintele Donald Trump a numit-o, vineri, pe Charmaine Yoest în postul de secretar de Stat la ministerul Sănătății (Assistant Secretary of Public Affairs at the Department of Health and Human Services, HHS). D-na Yoest îl va înlocui pe oficialul numit în timpul administrației Obama și care este totodată vicepreședinte la Planned Parenthood, cel mai mare business de avorturi din America de Nord.

Yoest, absolventă a facultății de științe politice de la Universitatea din Virginia, este o personalitate proeminentă a mișcării pentru viață din Statele Unite. A fost președinta Americans United for Life, una din cele mai mari organizații de acest fel, precum și vicepreședinta Family Research Council. Charmaine Yoest este și mamă a 5 copii.

Nominalizarea a fost salutată de liderul majorității republicane din Congres, Paul Ryan:

Două organizații pro-viață majore, Students for Life și Susan B. Anthony List, au apreciat de asemenea numirea:

HHS are în subordine cele mai importante agenții medicale din SUA: Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC), Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și totodată administrează programele de sănătate Medicare și Medicaid. HHS are o influență covârșitoare în politicile din domeniul sănătății.

Sub administrația Obama, ministerul Sănătății a obligat angajatorii cu convingeri religioase să furnizeze contraceptive angajaților, în planurile de asigurări. Cel mai cunoscut exemplu este cazul ordinului religios catolic „Little Sisters of the Poor” („Micile surori ale Săracilor”) care a ajuns la Curtea Supremă a SUA, unde judecătorii au cerut guvernului să găsească o cale pentru a respecta libertatea religioasă a angajatorului.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Yoest este extrem de vocală în opoziția față de această obligativitate.

D-na Yoest se declară împotriva avortului în toate situațiile. Un articol din New York Times din 2012 afirmă că ea favorizează scoaterea în afara legii a avortului „fără excepții în cazuri de viol și incest.”

Charmaine Yoest s-a declarat „onorată” să servească administrația Trump și pe ministrul Sănătății, Tom Price, în noua sa funcție.

În perioada campaniei electorale, președintele Trump a făcut o serie de promisiuni mișcării pro-viață din SUA, negociate cu lidera Susan B. Anthony List, primind în schimb sprijinul decisiv al mișcării pentru viață și libertate religioasă.

Citește și: O figură feminină pentru mișcarea provita. Cum arată noul feminism american


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here