Campania „40 de zile pentru viață” vă așteaptă și în această toamnă!

868

Știm foarte bine că la noi în țară mor aproximativ 400 de bebeluși zilnic, și acest fapt nu poate decât să ne facă să ne întrebăm ce facem noi, creștini sau nu, zilnic pentru a opri acest masacru. Tocmai din acest considerent, am vrut ca în perioada ce a trecut de la ultima campanie 40 de zile pentru viață până acum, la începerea campaniei de toamnă, să nu tăcem, ci să spunăm ceva despre demnitatea vieții umane ZILNIC. Proiectul acesta s-a desfășurat în cadrul online, pe pagina de Facebook Pro Viață (https://www.facebook.com/meritmaimult.ro/).

Dar toamna a venit, și dacă e toamnă sau primăvară, atunci e timpul pentru campaniile „40 de zile pentru viață”! Toamna aceasta campania a debutat în 27 septembrie în peste 375 de orașe la nivel internațional, un număr record în istoria campaniilor „40 de zile”! Și România s-a alăturat acestei mișcări pro-viață internaționale masive, și campania se desfășoară la noi în țară în trei orașe: la Cluj-Napoca, pentru a cincea oară, iar la Iași și Gherla, pentru a doua oară.

În fiecare oraș există tineri, mai ales, care se implică în organizarea acestor campanii și pentru acest lucru putem să ne mândrim și să sperăm că o generație nouă, pro-viață se ridică și luptă pentru această nedreptate făcută împotriva fraților și surorilor noastre mai mici, fără voce, care nu se pot apăra de răceala instrumentelor de avort și de răceala inimilor care îl fac.

În cele trei orașe, s-au desfășurat până acum evenimente pentru lideri de comunități religioase, precum și evenimentele de lansare ale campaniei, unde, după câteva mărturii și cuvinte de introducere, cei prezenți s-au rugat și au binecuvântat locul unde au să stea misionarii vieții în următoarele 40 de zile.

Suntem la a noua zi de campanie, și reacțiile trecătorilor nu au așteptat să apară. Încă din primele zile, la Cluj-Napoca cel puțin, o seamă de trecători au reacționat negativ la inițiativa aceasta. Unii au amenințat cu poliția, alții și-au expus dezacordul față de mesajele noastre, unii ne-au adus insulte. Orice creștin ar trebui să prefere această prigoană în locul aplauzelor, afirmărilor și confirmărilor, pe care, tot din mila lui Dumnezeu, voluntarii aflați la veghe le primesc.

E mare lucru că ne putem ruga în stradă pentru bebelușii care nu vor vedea lumina zilei, pentru mamele care, în disperare de cauză, cred că vor fi mângâiate prin această decizie. Dacă pereții ar putea vorbi!  În spirit creștin, suntem datori să fim alături de aceste mame și acești bebeluși, unii aflați pe ultimul lor drum. Din spirit creștinesc, suntem datori să fim lumina lumii, sarea pământului și să vestim Vestea cea Bună. Din spirit creștinesc, e de datoria noastră să îl aducem pe Hristos celor săraci, flămânzi (mai ales spiritual), disperați, însingurați, triști, părăsiți. „Căci ceea ce ați făcut unuia dintre acești frați ai Mei, mai mici, Mie Mi-ați făcut” ne spune Mântuitorul Hristos (Mt 25:40).

În următoarele zile până la finalul campaniei, în 5 noiembrie, suntem cu toții invitați să răspundem chemării lui Hristos de a-l vesti, și mai ales, de a nu ne rușina de El: „Căci de oricine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, se va ruşina şi Fiul omului de el, când va veni în slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri.” (Luca 9:26).

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Înscrierile la veghe se pot face pe site-ul 40.proviata.ro sau pe pagina de FB facebook.com/40dezilepentruviata


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here